Sport Tenis

SAD seli sjevernije

Ništa od spektakla na Žnjanu: Zadru domaćinstvo polufinala Davis Cupa

SAD seli sjevernije

Domaćin polufinala Davis Cupa između Hrvatske i SAD-a od 14. do 16. rujna neće biti Split, već Zadar! Vijest će službena postati u petak na press konferenciji koju je Hrvatski teniski savez sazvao u 12 sati u – Sportskom centru Višnjik u Zadru. Dakle, sve je jasno.

Opcija Splita kao domaćina na Žnjanu pokazala se megalomanskom, preriskantnom i preskupom budući da bi tamo kompletnu infrastrukturu trebalo podići iz ničega, od nule. A kad bi cijeli događaj završio, ništa ne bi ostalo.

Ovako će domaćin biti Zadar, baš kao u polufinalu prije dvije godine kada je protivnik bio Francuska, no neće se igrati u dvorani, već na prostoru ispred dvorane, na otvorenom. Tribine će biti montažne, ali će se koristiti sav sadržaj i logistika dvorane. Svi ostali detalji bit će poznati danas.

Karlović: Veliko priznanje

Zadar će ponovno biti domaćin polufinala Davis cupa, između Hrvatske i SAD-a (10. rujna), odluka je Hrvatskog teniskog saveza, koju nam je potvrdio Denis Karlović, direktor ŠRC "Višnjik". Zadrani su se pokazali pravim organizatorima u ogledu s Francuskom, što je zasigurno prevagnulo u dvoboju sa Splitom.

- Nedvojbeno veliko priznanje za Zadar, koji će opet imati prigodu za promociju u cijelom svijetu, ali i dostojno predstavljanje Hrvatske u ovom cijenjenom sportu - kratko će Karlović, koji je za petak u 12 sati najavio konferenciju za novinare.

Prema informacijama koje imamo, teniski teren će biti postavljen na vanjskom prostoru SRC Višnjik, preko puta zatvorenog plivališta, uz kojeg će biti postavljene tribine za 7500 gledatelja.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Tenis