Sport Tenis

šteta

Wimbledon: Škugor i Inglot bez finala

šteta

Hrvatski tenisač Franko Škugor nije se s Britancem Dominicom Inglotom uspio plasirati u finale muških parova na trećem ovogodišnjem "grand slam" turniru Wimbledonu, bolji od njih su u polufinalu biti Amerikanci Mike Bryan i Jack Sock sa 6-3, 6-1, 6-7 (11), 6-7 (4), 6-4 nakon više od tri sata igre. 

Škugoru je ovo bio drugi uzastopni naslov u polufinalu Wimbledona, ali i drugi poraz. Prošle godine je s Nikolom Mektićem izgubio od Mate Pavića i Austrijanca Olivera Maracha također nakon pet setova.

Škugor i Inglot su u trećem setu spasili čak šest meč-lopti, jednu kod zaostatka 4-5 i još pet u "tie-breaku" kojeg su na kraju dobili sa 13-11. Kako su i četvrti set dobili u "tie-breaku", ušlo se u odlučujuću dionicu u kojoj su Škugor i Inglot imali prvi priliku za oduzimanje servisa suparniku kod rezultata 2-2. Nažalost, nisu uspjeli da bi kod zaostatka 4-5 na Inglotov servis bili suočeni sa 0-40. Spasili su prvu od te tri vezane meč-lopte, na drugoj su bili u odličnoj poziciji, ali Sock je pogodio fantastičan lob kojim je doveo svoj par u dobitnu situaciju.

Bryan i Sock će u finalu igrati protiv Južnoafrikanca Ravena Klaasena i Novozelanđanina Michaela Venusa koji su u drugom polufinalu svladali Danca Fredrika Nielsena i Britanca Joea Salisburyja sa 7-6 (6), 3-6, 6-3, 6-4.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Tenis