Sport Tenis

grand slam

Tie-break je bio njegov zaštitni znak: Karlović propustio veliko vodstvo i meč-loptu protiv Struffa

grand slam

Hrvatski teniski veteran, 39-godišnji Ivo Karlović nije se uspio plasirati u 3. kolo Wimbledona, njega je u 2. kolu nakon gotovo četiri sata igre svladao Nijemac Jan-Lennard Struff sa 6-7 (5), 3-6, 7-6 (4), 7-6 (4), 13-11. Karloviću protiv Struffa nije pomogao ni 61 as, niti vodstvo od 2-0 u setovima kao niti meč-lopta kod prednosti 6-5 u četvrtom setu.

U dvoboju u kojem su dominirali servisi oba igrača ostvarila su po jedan "break" u čitavom meču, Karlović je Struffu oduzeo servis krajem drugog seta, dok je Nijemac jedini "break" ostvario u posljednjoj igri dvoboja, u 35. Karlovićevom servis-gemu.

Naš je igrač bio suočen s ukupno šest "break-lopti", od kojih je pet bilo u prvom setu koje je sve spasio, a jedna u 24. igri petog seta. S druge strane, nakon neiskorištene jedne "break-lopte" u prvom setu, Karlović je oduzeo servis Struffu za vodstvo 5-3 u drugom setu, a imao je i jednu "break-loptu" kada je Nijemac servirao za ostanak u meču krajem četvrtog seta. No, tada je Struff odlično odservirao i nije Karloviću ostavio nikakvu šansu da osvoji poen i okonča meč.

Možda je ključan po ishod dvoboja bio "tie-breeak" trećeg seta u kojemu je Karlović vodio sa 4-2 i imao servis, a tada mu je dosuđen prijestup kod servisa. To ga je poprilično iživciralo pa je izgubio pet poena u nizu, od toga tri na svom početnom udarcu pa je Struff dobio taj "tie-break" sa 7-4. U odlučujućoj igri četvrtog seta dogodio se samo jedan "mini-break", a njega je napravio Struff kod rezultata 4-4 odlično lobavši Karlovića.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Tenis