Sport Tenis

bravo za diva sa šalate

Ivo Karlović odlično započeo u Wimbledonu

bravo za diva sa šalate

Ivo Karlović je pobjedom započeo svoj nastup na Wimbledonu svladavši u 1. kolu Rusa Mihaila Južnog s 4-6, 7-5, 7-6 (7), 6-3 nakon dva sata i 42 minute igre i 36 aseva "Diva sa Šalate". 

Bio je je to dvoboj veterana - 39-godišnjeg Karlovića i 36-godišnjeg Južnog, koji je bolje počeo meč jer je u prvom setu čak dvaput oduzimao Karlovićev servis.No, Ivo je uspio bitno poboljšati svoje najjače oružje i u preostala tri seta nijednom nije dopustio Južnom da mu oduzme početni udarac, dok je Karlović protivniku dvaput napravio ključni "break" - kod 5-5 u drugom i kod 2-1 u četvrtom setu.  Odluka je pala u trećem setu, kada je Ivo spasio set-loptu kod 4-5, da bi se u "tie-breaku" tog seta odigravala drama puna preokreta. Karlović je vodio s 3-0, pa je Južni nanizao čak šest poena zaredom, a Ivo spasio još tri, i to vezane set-lopte i nakraju osvojio set. 

Bio je ovo njihov šesti međusobni meč, a do danas je Karlović protiv Južnog ubilježio samo jednu pobjedu, prije četiri godine u Halleu. 

Karlovića u 2. kolu čeka dvoboj s 64. na svijetu, Nijemcem Janom Lennardom Struffom, od kojeg je izgubio u jedinom međusobnom dvoboju prije četiri godine u Miamiju. 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Tenis