Sport Tenis

poraz u polufinalu

Lukas dobro otvorila meč, ali ipak nije bio njen dan

poraz u polufinalu

Pred petstotinjak gledatelja u pravoj sportskoj atmosferi Tena Lukas nije se uspjela plasirati u finale WTA Croatia Bol Opena, bolja od nje bila je Slovenka Tamara Zidanšek sa 6:4, 6:3.

Lukas je dobro otvorila meč, povela 3:0, no Zidanšek je pronašla lijek za njezinu igru i kontrolirala je meč do kraja.

Bila je to borba dvaju stilova igre, Tenine napadačke s jedne i obrambene s protunapadima slovenske tenisačice s druge strane. Lukas nije uspijevala realizirati izravne poene, Zidanšek je gotovo sve vraćala u teren i u pravim trenucima ona prelazila u napad.

- Danas definitivno nije bio moj dan. Ona je odgirala odličan meč, vrhunski tenis. Žao mi je što nije bilo malo više u gusto, borila sam se maksimalno, ali nisam mogla – kazala je Lukas.

Zidanšek je, u skladu s prezimenom, bila poput zida, sve je vraćala?
- Danas stvarno nisam imala rješenja. Trener mi je dva puta ušao u teren, nisam znala što raditi.

Na sve moje pokušaje je udarala kontru, svaku loptu mi je stavila u teren i nisam znala kako dalje – priznala je Lukas.

Meč je s tribina pratio i naš reprezentativac i novopečeni osvajač Roland Garrosa u mješovitim parovima Ivan Dodig.
- Tena je definitivno napredovala, drukčiji je ovo level njezine igre u odnosu na prije nekoliko godina. Trebat će još puno raditi, ali sada je na dobrome putu – kazao je Dodig.

Davis Cup u Splitu, polufinale s Amerikancima?

- Zadnji smo put igrali protiv Srbije u dvorani u Splitu, sada je na otvorenome, vjerujem da će biit odlična atmosfera i da će gledatelji imati priliku uživati u vrhunskom spektaklu – kazao nam je Dodig.

U finalu Bola sutra će s početkom u 18 sati igrati Poljakinja Magda Linette, kojoj je Talijanka Sara Errani predala zbog obiteljskih razloga, te Slovenka Zidanšek.

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Tenis