Sport Tenis

trenutak slave kaštelanke

Tena Lukas: Sazrijevam teniski, više me ne hvata nervoza

trenutak slave kaštelanke

Tena Lukas doživjela je svoj trenutak slave. Odličnim igrama na WTA Croatia Bol Openu pokazala je da ima mogućnosti, oružja, da bude i znatno bolje rangirana od sadašnjeg 318. mjesta.

Brat Feliks joj je direktor turnira u Bolu, on stoji iza čitavog projekta, prije je organizirao i niz futuresa, ima u planu i neke nove ideje, ali je WTA turnir sada u centru pažnje. A sestra Tena uspjela se plasirati u četvrtfinale i što je još važnije pokazala je i sebi i svijetu da zna igrati odličan tenis.

- Najbolji mi je ovo turnir u karijeri. Uvijek imam neka očekivanja, ali da će biti ovako dobro, iskreno nisam mislila – kazala je Tena.

U dva seta u prvom kolu i prvom setu u drugom kolu ukupno si izgubila samo jedan gem Onda si ipak pala?

- Dođe do pada, malo je razlog snaga, malo noge prestanu raditi i automatski se sve izgubi. Treba mi onda vremena da se opet aktiviram i da na kraju sve izvučem.

Sjećaš li se svojih prvih turnira?

- Kako ne. Tih turnira do deset, 12 godina, to su bili najljepši trenuci u karijeri. Baš se čujem ovih dana s curama, pokušavamo se dogovoriti da se skupino i zaigramo neke parove, mi generacija ‘94./’95.

Odrasla si u teniskoj obitelji?
- Trenirala sam s tatom Ivicom, i danas on pomaže maksimalno, ali imam trenera i radimo na relaciji Zagreb – Split.

Prije tebe igrali su sestra Tajna i brat Feliks. Jesi li zbog njih osjećala pritisak da moraš, ili ti je bio gušt?

- Kao dijete sam uvijek trčala po terenu i skupljala njima loptice. Pokušavali su me gurnuti i u odbojku, ali tenis je prevladao, volim taj sport.

Ulaziš u zrelije teniske godine, osjećaš li promjene?

- Polako u teniskome smislu sazrijevam. Prije sam malo igrala pa malo nisam, hvatala me nervoza, uvijek mi je nešto smetalo. Sad sam usredotočena 100 posto na tenis, fokusirana sam maksimalno, shvatila sam da mi je to posao.
Kako je u tri seta izgubiti samo gem na WTA turniru?
- Definitivno je najljepši osjećaj kad dobiješ nekoga 6:0. Onome s druge strane mreže nije, osjetila sam to na vlasitoj koži.

Pomogla ti je u drugom meču i podrška s tribina?

- Atmosfera je bila odlična, gledali su me volonteri, stigla je ekipa iz Splita, fenomenalna atmosfera. Nosili su me kad je bilo teško, zbog njih sam osjećala da ne smijem izgubiti.

Što trebaš popraviti u igri?
- Ima nekih detalja, da mi se ne događaju rupe, da imam od prvog do zadnjeg poena neki tempo. Ako cura odigra dobro, što se može, ali da ja stalno budem u fokusu. 

Što sada do kraja godine?
- Želja mi je da do kolovoza osiguram kvalifikacije US Opena, igrat ću turnira što više mogu, ako ne uspijem, idem dalje. 

Koja ti je podloga najdraža?

- Meni je zemlja najdraža, cijeli sam život provela na zemlji, iako mi svi govore da mojoj igri bolje odgovara beton. ∙

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Tenis