Sport Tenis

atp Chengdu

Pavić predao meč nakon što je izgubio prvi set

atp Chengdu

NAJNOVIJE

Hrvatski tenisač Mate Pavić predao je dvoboj 1. kola na ATP turniru u Chengduu Japancu Yuichiju Sugiti nakon što je izgubio prvi set sa 1-6 za samo 21 minutu igre.

Pavić (24), koji se posljednjih godina specijalizirao za igru parova, u Chengduu je bio uspješan u kvalifikacijama, no nakon napornih pobjeda protiv Japanca Uchiyame i Kineza Xije nije imao snage za još jedan dvoboj.

RANIJE

Prvi put nakon lipnja 2015. godine Mate Pavić igrat će u glavnom ždrijebu ATP turnira u pojedinačnoj konkurenciji. U kvalifikacije turnira u kineskom Chengduu upao je kao zamjena te je pruženu priliku iskoristio na najbolji način.

Prvo je eliminirao Japanca Uchiyamu a potom i Kineza Zihaa Xiju 6:4, 7:6 (8). Na startu glavnog turnira Splićanin će igrati protiv još jednog Japanca, ali puno boljeg, Yuichija Sugite (42.) koji je postavljen za petog nositelja. U Chengduu je i Borna Ćorić, njegov je suparnik u prvom kolu Argentinac Guido Pella. 

Uspješna je bila i Jana Fett koja je izborila nastup u glavnom ždrijebu WTA turnira u Taškentu. Na posljednjoj prepreci kvalifikacija preskočila je Turkinju Ipek Soylu koja joj je predala pri zaostatku 3:0 u prvom setu. Fett će glavni turnir otvoriti protiv Čehinje Denise Allertove.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Tenis