Sport Tenis

neće dobiti ni ispriku

Marin Čilić uopće nije niti bio pozitivan na doping testu

neće dobiti ni ispriku
Što se dogodilo sa testom Marina Čilića? Kojim su, koliko gustim velom obavijene tajne testa napravljenog 1. svibnja na ATP turniru u Munchenu zbog kojega je najbolji hrvatski tenisač bio izvan teniskih terena četiri mjeseca.

Morning Herald iz Sydneya objavio je zanimljivu priču po kojoj Marin Čilić uopće nije niti bio pozitivan na doping testu, Naime prema onome što je i sam Čilić izjavio na turniru u Parizu suspenzije su ga stajali "loša znanost i (tuđe) greške dovele do suspenzije", te da se na kraju ispostavilo da uopće nije bio pozitivan na niketamid, već na njegov marker, koji nije zabranjena supstanca.

Čilić je kazao da je tek u rujnu doznao da nije bio pozitivan na zabranjenu supstancu niketamid, već na njegov marker (metabolit) N-etilnikotinamid.
- Sve do 13. rujna niti ja, niti moji odvjetnici nismo znali da u mom tijelu uopće nije pronađen niketamid, pa na prvom saslušanju o tome uopće nije bilo riječi. Antidopinški tribunal Međunarodne teniske federacije to uopće nije uočio, jer o tome nitko nije govorio, a niti liječnik koji je napravio analizu uzorka urina nije pozvan za svjedoka- kazao je Čilić.

Novi obrat u njegovom slučaju, ali i novi problemi s povjerenjem za ITF. Ne čudi što je prvi francuski tenisač Tsonga rekao „skrivaju nam stvari, više ne znam tko ovdje laže“.
- ITF je u pismu od 10. lipnja netočno obavijestila Marina Čilića da je njegov uzorak urina od 1. svibnja bio pozitivan na niketamid. No, jedina stvar koja je bila otkrivena u njegovu uzorku urina bili su tragovi markera (N-etilnikotinamid), koji nije zabranjena supstanca - objavio je Čilićev menadžment.

Marin je sada glavna priča na Tourum u Parizu ga salijeću sa svih strana iako mu je najvažnije da je s njegova imena skinuta sumnja i priče kako je „varalica“. I prije je tvrdio kako je nehotice unio zabranjenu supstancu u svoj organizam koristeći tablete glukoze koje je kupio u ljekarni. Ostaje žal za izgubljena četiri mjeseca tenisa no i radost zbog ponovnog nastupanja na Touru.

Čilić je, ujedno, potvrdio da će mu osvajač Wimbledona iz 2001. Goran Ivanišević biti trener.
- Osjećam da stvari koje sam trenirao za vrijeme pauze dobro funkcioniraju, da se dobro uklapaju u moju igru, a posebice servis, na čemu sam zahvalan Goranu Ivaniševiću - rekao je Čilić.


RR

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Tenis