Sport Tenis

SVI ZADOVOLJNI ORGANIZACIJOM MEČA između HRVATSKe i SRBIJe u spaladium areni

Split Davis Cupom dokazao da nije grad - slučaj

SVI ZADOVOLJNI ORGANIZACIJOM MEČA između HRVATSKe i SRBIJe u spaladium areni

Susret je prošao u isključivo sportskom ozračju i može se utvrditi da se Split još jednom predstavio kao sposoban organizator najzahtjevnijih sportskih događaja

Susret je prošao u isključivo sportskom ozračju i može se utvrditi da se Split još jednom predstavio kao sposoban organizator najzahtjevnijih sportskih događaja

Tresla se brda, rodio se miš – četvrtfinalni Davis Cup susret između Hrvatske i Srbije odigran u Spaladium Areni prošao je u isključivo sportskome ozračju i danas, kada se još uvijek rezimiraju utisci i analiziraju razlozi uvjerljivog poraza hrvatske teniske reprezentacije, može se utvrditi da se Grad Split još jednom predstavio kao sposoban organizator najzahtjevnijih sportskih događaja i da nije nikakav “grad slučaj”.

Upravo suprotno, što potvrđuje i izjava glasnogovornice Policijske uprave Splitsko-dalmatinske Marine Kraljević-Gudelj:

- Policijski službenici naše uprave osiguravali su Davis Cup susret Hrvatske i Srbije koji se održavao u Spaladium Areni u Splitu prošlog vikenda. O sigurnosti navijača u dvorani i u gradu tijekom tri dana osiguravanja meča brinulo se 170 policijskih službenika koji su poduzeli sve mjere u koordinaciji s organizatorom i članovima gostujuće ekipe. Zadaća policije bila je osigurati maksimalnu razinu sigurnosti kako navijača u dvorani tako i na  širem području grada Splita.

Poduzeto je niz proaktivnih mjera kojima je spriječena eventualna ugroza sigurnosti, te se u konačnici pokazalo da je policija svoju zadaću odradila na visokoj razini, što najbolje kazuje činjenica da su samo dvije osobe privedene zbog kršenja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Srđan Žižak, direktor tvrtke Sportski grad TPN i predsjednik Organizacijskog odbora četvrtfinalnog susreta Davis Cupa između Hrvatske i Srbije također je zadovoljan organizacijom meča:
-  Zahvaljujemo se svima koji su sudjelovali u organizaciji Davis Cupa susreta Hrvatske i Srbije, meča koji je bio iznimno zahtjevan za organiziranje. S ponosom mogu kazati da je sve prošlo u najboljem redu, te da smo svi zajedno dokazali da je Split spreman organizirati najveće i najzahtjevnije događaje. Demantirali smo sve insinuacije da će ovaj susret proći u neprijateljskom ozračju prema gostujućoj momčadi. Ujedno, još jednom se potvrdilo da je Spaladium Arena vrhunski objekt, koji prezentira grad Split.

SR

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Tenis