Sport Tenis

teniski problemi

DAVIS CUP Protiv Srba u Spaladiumu ipak s Ljubičićem i Čilićem

teniski problemi

Ljubičić je najavio kako će igrati u slučaju da Ančić i Karlović ne budu mogli. Predsjednik HTS-a Radimir Čačić već ga je kontaktirao i reakcija je dobra...

Hrvatski tenisači i dalje nemaju sreće sa zdravljem. Ivo Karlović zbog boli u ahilovoj tetivi već je prekrižio mogućnost nastupa na Wimbledonu, dok će Splićanin Mario Ančić odvagnuti još koji dan te konačnu odluku donijeti do konca tjedna.

CROPIX
Karlović je, naime, nakon pokušaja oporavka u Puli uspio izgurati nekoliko dana treniranja, ali premalo je to i daleko od prave forme da bi se pojavio u Wimbledonu. A po svemu sudeći, teško će zaigrati i u Splitu na četvrtfinalu Davis Cupa protiv Srbije. Taj je dvoboj na rasporedu za manje od mjesec dana, prvi meč počinje već 9. srpnja! Vremena za neke veliki napredak je malo, a čak i kada bi zdravstveno Karlović bio spreman, bio bi to njegov prvi turnir nakon duge pauze.

A mečevi na tri dobivena seta u Davis Cupu nisu baš idealni za početak povratka. Ančićev oporavak nakon uklještenja leđa također traje dugo, ide malo naprijed, pa malo natrag. Izgledi za njegov nastup u All England Clubu realno su također vrlo mali, iako još nije donio odluku o definitivnom otkazu. I s njime je ista priča kao i s Karlovićem, pitanje je u kakvoj bi Ančić bio formi ako bi mu prvi povratnički meč bio na Davis Cupu. Jasno, riječ je o igračima koji uvijek mogu odigrati dobar meč, no ipak su jako dugo pauzirali i igrali bez kontinuiteta.

Stoga je logično i sada već gotovo sigurno kako će društvo Marinu Čiliću protiv Srbije činiti “umirovljeni” Ivan Ljubičić. Najavio je kako će igrati u slučaju da Ančić i Karlović ne budu mogli. I čekat će, stoga, za službeni pristanak koliko god bude mogao.

No, izvjesno je kako će se to na koncu morati dogoditi. Predsjednik HTS-a Radimir Čačić već je kontaktirao Ljubičića i reakcija je dobra. Ljubo je i sam načet ozljedama, imao je problema s međurebrenim mišićima, no trenutno je, uz Čilića, najspremniji, a i najbolje rangirani Hrvat na petnaestom mjestu. I on i Čilić su, uzevši u obzir sve čimbenike, najbolja moguća kombinacija za meč protiv Srbije.

Vjerojatno i jedina moguća.

PERO SMOLČIĆ

 

  

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Tenis