Strani nogometIgrao u reprezentaciji

Steaua dovela Raula Rusescua: napadača koji je dosad igrao u Španjolskoj, Portugalu i Turskoj

Piše Frane Vulas
5. kolovoz 2018. - 13:18
111ste

Pred oglede protiv Hajduka Steaua je jača za Raula, iskusnog rumunjskog napadača Raula Rusescua. Tridesetogodišnjaku je ovo već treći angažman u Steaui. Tijekom karijere je bio član i Seville, Brage, a zadnji klub bio mu je turski Osmanlispor. Posebno je zanimljivo kako je bio član i Uniree Urziceni u vrijeme kada je Hajduk preko tog rumunjskog kluba izborio plasman u skupinu Europske lige. Rusescu, tada 22-godišnjak, igrao je na Poljudu u ljeto 2010. kada je sastav trenera Stanka Poklepovića u prvom susretu play off runde s 4:1 svladao Unireu, a i u uzvratu kada je bilo 1:1. Naravno, nitko od tadašnjih igrača Hajduka već odavno nije na Poljudu.

- On je zvijezda i zna što se očekuje od igrača koji dolaze u Steauu. Imam veliko povjerenje u njega, znam da nam može pomoći. Vrijeme je da ga prijavimo na UEFA listu, ali ne znam hoće li igrati, ovisit će to o treninzima – rekao je trener Steaue Nicolae Dica.

Trener Dica istaknuo je kako bi Rucescu mogao igrati u napadačkom tandemu s robusnim francuskim napadačem Harlemom Gnohereom.

- Rucescu može igrati i "desetku".

Večeras Steaua, baš kao i Hajduk, traži prvu prvenstvenu pobjedu ove sezone. U 3. kolu rumunjske prve lige Steaua će ugostiti još jednog starog Hajdukovog euro-znanca Iasi. Protiv Iasija je Hajduk igrao u 2. pretkolu Europske lige prije dvije sezone, te je slavio prolazak dalje. Nakon 2:2 u Rumunjskoj, bilo je 2:1 u Splitu za Hajduk. U prva dva prvenstvena kola Steaua je poražena kod Astre 0:1, a potom je u velikom derbiju protiv gradskog rivala Dinama na svom terenu pred više od 27 tisuća navijača odigrala 3:3. Utakmica se igra s početkom u 21 sat (Arena Nationala kapaciteta 55 tisuća gledatelja).

#NAPADAč#STEAUA#RUMUNJSKA