Strani nogometŠokantno otkriće

Ponos engleskog nogometa financirala teroristička organizacija: obitelj Osame Bin Ladena davala novac u klub koji se potom vraćao islamskim ekstremistima

Piše R.R.
17. svibanj 2019. - 23:53
2019-05-05T170921Z_1977665189_RC171B58E2D0_RTRMADP_3_SOCCER-ENGLAND-STK-SHU.JPG

Sheffield United se vratio u Premiership, ali u centru zanimanje se klub nije našao zbog rezultata na nogometnom travnjaku, već zbog načina financiranja.

Ugledni engleski list Telegraph otkrio je da klub možda financira teroristička organizacija, odnosno jedan od suvlasnika je postao izuzetno sumnjiv u cijelom poslu, a povezuje ga se s rođacima Osame Bin Ladena. Navodno je upravo Bin Ladenova obitelj pomogla klubu s 3,5 milijuna eura "kredita" koji je nakon toga – oprošten.

Veliki je sukob oko udjela vlasništva izbio između Kevina McCabea i saudijskog princa Abdulaha Bin Mossada Al Sauda, nakon njihovo medijskog prepucavanja počeli su se istražitelji i mediji vrtjeti oko kluba. Naime McCabe je optužio princa Abdulaha da je "prao novac za islamske ekstremiste", dok su odvjetnici Saudijca uzvratili kako je i sam McCabe znao da je iznos uplaćen na račun i da je znao tko uplaćuje.

Ovaj skandal bi mogao potpuno kompromitirati rezultat Sheffielda, ali i sam klubu dovesti pod službenu istragu, pa čak i da konzekvence bude oštrije s obzirom na to da se mnogo toga događalo oko financiranja koje očito nije bilo transparentno.

#TERORIZAM#FINANCIRANJE#EKSTREMISTI#SHEFFIELD UNITED