Strani nogometSamo u macau

Nogometnu utakmicu završili rezultatom 21:18 i to nema veze s kladionicom: igrači obiju momčadi protestirali na odluku Saveza

Piše Darko Rapić
19. lipanj 2019. - 19:28
111macau
rgx time: 8.8214874267578E-6

Malobrojnom gledateljstvu zasigurno se isplatilo gledati utakmicu FA kupa u Macau jer je na utakmici palo čak 39 golova!

Ka I plasirao se u sljedeće kolo domaćeg Kupa nakon 'napete' završnice u kojoj je rezultat bio 21:18. Naravno, u pozadini je morala stajati neka priča – igrači su 'sabotirali' utakmicu kao protest nacionalnom nogometnom savezu.

Naime, prije trinaest dana reprezentacija Macaua slavila je u prvoj utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine. Protivnik im je reprezentacija Šri Lanke koju su svladali s minimalnih 1:0. Pet dana poslije trebao se odigrati uzvrat, međutim, u Macauu su odlučili da neće poslati svoju momčad u Šri Lanku iz sigurnosnih razloga.

Nogometni savez Macaua zatražila je od FIFA-e i Azijske nogometne konfederacije da prebace utakmicu na neutralno mjesto zbog nedavnog terorističkog napada na Šri Lanku. Budući da zahtjev nije prihvaćen, nogometni savez Macaua otkazao je utakmicu.

Stoga su igrači Ka Ija i Hang Saija na protestan način odgovorili na odluku saveza. Igrači su se međusobno dogovorili i igrali 'poluaktivno', čak je i golman postigao gol tako što je napravio 'prodor' preko cijelog terena.

- Nitko nije očekivao niti predvidio ovaj incident. Bio je to njihov način izražavanja nezadovoljstva. Klub i ja poštujemo tu odluku – kazao je trener Hang Saija.

#PROTEST#GOLIJADA#MACAU