Strani nogometsnažan otpor

Nikola Jurčević: Želio sam Azerbajdžanu pokloniti bod za predstojeći nacionalni praznik

Piše Mladen Bariša
22. ožujak 2019. - 00:19
hzzz

Nikola Jurčević ostavio je dojam zadovoljnog čovjeka. Vratio se u rodni Zagreb, slušao na Maksimiru ''Lijepu našu'', hrvatska je reprezentacija pobijedila... On je doduše izbornik Azerbajdžana. Ali, nitko ozbiljan nije očekivao ''ulov'' u Maksimiru. Ma koliko on naizgled bio blizu...

- Malo sam i nesretan što nismo uspjeli ostvariti podvig i osvojiti jedan bod. Bili smo doista blizu. Za nas je ovaj susret međutim vrlo važan za naredne utakmice i samopouzdanje koje je moja momčad mogla steći igrajući protiv jedne od najjačih reprezentacija na svijetu – konstatirao je Jurčević.  

Je li očekivao ovako snažan otpor Azerbajdžana favoriziranoj hrvatskoj momčadi?
- Hrvatska je bila apsolutni favorit u novoj utakmici. Ali jesam, očekivao sam da ćemo pružiti snažan otpor kroz igru koju sam smatrao neugodnom za hrvatsku momčad. Uz malo sreće mogli smo napraviti doista veliko iznenađenje. No, i ovaj ishod za Azerbajdžan, kao 108. reprezentaciju svijeta, dobar je rezultat.

Kakav je bio osjećaj prije utakmice?

- Poprilično neobičan osjećaj. Ali, pripremio sam se za njega. Hrvatska je uvijek u mom srcu, kao i ruka na srcu kada čujem hrvatsku himnu. Međutim kao izbornik Azerbajdžana očekivao sam dobru igru i uspjeh svoje momčadi. Želio sam Azerbajdžanu pokloniti bod za predstojeći nacionalni praznik, ali nisam uspio.

 

#AZERBAJDžAN#NIKOLA JURčEVIć