Mancini: Balotelli je najtalentiraniji Talijan i zato mora igrati

Piše Joomla\CMS\User\User
21. lipanj 2012. - 14:58
rgx time: 4.6968460083008E-5
Menadžer Manchester Cityja Roberto Mancini uvjeren je da je Mario Balotelli najtalentiraniji talijanski nogometaš, te da kao takav mora uvijek biti u početnom sastavu "azzurra"...

Mancini je tijekom šampionske sezone u Manchester Cityju u nekoliko navrata imao problema s temperamentnim napadačem, no uvijek je na kraju o njemu govorio pohvalno.

- Mario uvijek mora igrati. On je najveći talent u reprezentaciji. S njim u sastavu nacionalna momčad je puno snažnija - rekao je talijanski strateg za Gazzettu dello Sport.

Također je Mancini uputio i sugestiju kolegi i sunarodnjaku na klupi talijanske reprezentacije, Cesareu Prandelliju.

- Engleska je vrlo organizirana momčad i kako biste ih pobijedili morate biti tehnički jači, brži i nametnuti igru kratkih pasova - poručio je Mancini koji ipak ne vidi Talijane među favoritima za osvajanje Eura.

- Kao pobjednike vidim Španjolsku ili Njemačku, a uz njih ne otpisujem niti Ronaldov Portugal.

Nedavno je Mancini izrazio svoje poštovanje prema igračkim kvalitetama talijanskog veznjaka Daniele De Rossija koji spletom okolnosti na Euru izvrsno dirigira obranom "azzura".

- Primio sam dosta ponuda iz Engleske i moram reći da su neke dosta privlačne. Jako mi se sviđa engleski nogomet koji je u ovom trenutku vjerojatno interesantniji od Serije A. Tamo ima puno kvalitetnih mladih i talentiranih nogometaša, slično kao u Španjolskoj - komentirao je De Rossi.

ts