Grupa je teška ali ima štofa za finale na Maracani

Piše Joomla\CMS\User\User
20. lipanj 2012. - 21:17
rgx time: 4.7922134399414E-5
Eliminacija od Španjolske označila je kraj ere Slavena Bilića na kormilu reprezentacije Hrvatske, ali i jednim dijelom kraj priče o Hrvatskoj u ovakvom sastavu.

Za neke je igrače Euro bio pokazatelj kako je očito njihovo vrijeme prošlo poput veterana Šimunića pred kojim su prednost i bez Lovrena dobili Ćorluka i Schildenfeld.

Olić je nakon što je otpao s turnira prije početka Eura zbog ozljede već najavljivao kako je ovo njegov vjerojatni oproštaj s reprezentacijom, drugi ‘senatori’ tridesetineštogodišnjaci Klasnić i Petrić nisu bili ni na širem popisu na Euro...

S druge strane vidjeli smo naličje neke nove Hrvatske s igračima koji bi trebali biti i budućnost Jelavićem, Mandžukićem, Perišićem...

Pred novom izbornikom, po svemu sudeći Igorom Štimcem, je unatoč odličnom dojmu Hrvatske na Euru uz slaganje mozaika nove momčadi pravi pakao kvalifikacija.

I sam Štimac skupinu naziva najtežom. Pored ljutog rivala Srbije koju vodi Štimčev ‘prijatelj’ Siniša Mihajlović (imaju povijest koja datira od kup utakmice Hajduka i Crvene zvezde u kupu 1991.), tu je superjaka Belgija (Kompany, Vermaelen, Verthongen, Van Buyten, Hazard, Fellaini, Lukaku...), neugodni Makedonija, Škotska i Wales (s Baleom).

Nigdje se sa sigurnošću ne može računati na tri boda. Ali, štofa ima.

FRANE VULAS

KOSTUR

Stipe Pletikosa

Ivan Strinić

Vedran Ćorluka

Gordon Schildenfeld

Danijel Pranjić

Ivan Rakitić

Ognjen Vukojević

Luka Modrić

Darijo Srna

Tomislav Dujmović

Niko Kranjčar

Ivan Perišić

Nikica Jelavić

Mario Mandžukić

Eduardo

Dejan Lovren

ODLAZE

Josip Šimunić

Ivica Olić

Ivan Klasnić

Mladen Petrić

DOLAZE

Danijel Subašić

Ivan Kelava

Jurica Buljat

Šime Vrsaljko

Domagoj Vida

Ivo Iličević

Milan Badelj

Nikola Kalinić

Goran Blažević

Sammir

Ante Vukušić

Mateo Kovačić