Sport Strani nogomet

palac gore

Njemački trener o Kovaču: Situacija oko njega je vrlo ekstremna i nenormalna, ali uspio je u svemu

palac gore

Turbulentna sezona Nike Kovača završila je na najbolji mogući način. Hrvatski trener osvojio je s Bayernom dvostruku krunu i konačno, barem ako ćemo vjerovati čelnicima kluba, osigurao ostanak na klupi bavarskoga diva, pišu Sportske novosti.

- Uopće nije pitanje tko je naš trener sljedeće sezone, njemu je ime Niko Kovač - govorio je Uli Hoeness nakon velikog slavlja protiv Leipziga (3:0), dok je Karl-Heinz Rummenigge ispalio:

- Nikad nismo rekli da preispitujemo njegovu ulogu. On je centralna ličnost u klubu. To uopće nije upitno. Niti jednom nismo rekli da on neće biti naš trener sve dok ima ugovor, a to je barem do 2021.

No unatoč navedenim izjavama ne treba zaboraviti da je Kovač tijekom većeg dijela sezone bio pod konstantnim pritiskom medija i uprave, a to je situacija koju niti jedan trener ne bi poželio. Svjestan je toga i strateg PSG-a ThomasTuchel koji je u razgovoru s Eurosportom napao sve one koji su na tom putu konstantno otežavali rad Kovaču, a situaciju oko Hrvata opisao je kao "vrlo ekstremnu i nenormalnu".

"Oni mu zasigurno nisu olakšali situaciju, no Kovač je unatoč tome uspio. Bila je to teška godina za Bayern. Oni uvijek ciljaju na titule, a onda kada su i stigle, opet su nekako teško priznali da je Kovač trener za njih. Njemu sigurno nije bilo lako", izjavio je Tuchel, dok autor teksta na Eurosportu dodatno zaključuje:

"Kovač je patio zbog nedostatka podrške šefova. Tek kada su navijači postali bliski s njime i kada je osvojio dvostruku krunu, onda su mu i oni pokazali palac gore."

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Strani nogomet