Sport Strani nogomet

Svi igraju za nešto

Odavno nismo vidjeli ovakvo natjecanje: u posljednja dva kola skoro se cijela liga bori za Europu

Svi igraju za nešto

To se zove ludnica, ali prava sportska, nogometna. Švicarska Super league nudi završnicu iz snova, toliko će toga biti u igri u posljednja dva kola das će se teško sve kombinacije moći i pratiti.

Tri stvari su potpuno jasne, Young Boys je prvak, Basel ide kao drugi u Ligu prvaka, a Grasshoppers je ispao. A onda kreće ludnica.

Treće mjesto vodi izravno u Europsku ligu, a za to mjesto u igri su Thun i Zurich s 43 i St. Gallen s 42 boda. Svoju računicu za izravan plasman vide Lugano s 41, Sion i Luzern po 40 bodova.

Nemojte zaboraviti da su u igri i četvrto i peto mjesto koji vode u kvalifikacije za Europsku ligu, a na nju još matematički, barem petu poziciju može računati i Xamax koji je trenutno deveti, ali imaju samo šesto bodova manjka i u nekom ludom raspletu mogu i do pete pozicije, jednako kao što mogu i u play-out

I tu nije kraj, recimo da Lugano koji je na šestom mjestu osim što može izboriti plasman u Europsku ligu jednako tako s dva poraza može ispasti u play-out. Ludi finiš prvenstva, svi igraju za nešto, nema otpisanih. Osim legendarnog Grasshoppersa koji je prošao svoju kalvariju.

Rezultati by SofaScore

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Strani nogomet