Sport Strani nogomet

Škrtost ili samo pogreška

Morao je progovoriti: Mourinho otkrio tko je 'minirao' transfer hrvatskog reprezentativca u Manchester United

Škrtost ili samo pogreška

Hrvatskog reprezentativca Ivana Perišića su prilično dugo povezivali s Manchester Unitedom, gotovo čitavo ljeto nakon Svjetskog prvenstva se govorilo o pregovorima "crvenih vragova" i Intera, baš oko Perišića. Na kraju je "puklo" zbog pet milijuna eura razlike, Manchester United je nudio 50, a Inter tražio 55 milijuna eura. I Perišić je ostao na San Siru.

Portugalski stručnjak Jose Mourinho je gentlemanski samo o ovom transferu kazao:

- Ne znam zbog čega nije došao, ja sam ga želio imati u momčadi.

No i Mourinhovo strpljenje ima svoj kraj. Portugalac je progovorio i objasnio što se zapravo dogodilo. Po dolasku u Manchester United zatražio je od direktora Eda Woodwarda dva igrača, klasičnog napadača i jako, brzo krilo. Woodward je odmah "ispalio" 80 milijuna eura na dovođenje Romelua Lukakua, ali je zaboravio da mu je potreban i novac za krilnog igrača. Mourinho je prije odmora ostavio zadatak direktoru Woodwardu da mu dovede i Perišića. No novca nije bilo dovoljno, ili Woodward jednostavno nije želio "probiti" budžet.

Uglavnom Perišić nije došao, Mourinho je jedno vrijeme šutio i onda napokon otkrio tko je najveći krivac za propast tog transfera.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Strani nogomet