Sport Strani nogomet

Navijači luduju

Nogometna zvijezda postavila skandalozne uvjete za povratak u reprezentaciju

Navijači luduju

Neki igrači jednostavno su posebni, drugačiji, ali ponekad stvarno velike zvijezde znaju prijeći svaku granicu. Ono što je napravio Lionel Messi i koje je uvjete postavio kako bi zaigrao na dvije prijateljske utakmice protiv Venezuele i Maroka prelazi sve granice pristojnog ponašanja.

Nakon debakla na Svjetskom prvenstvu, novi izbornik Lionel Scaloni je uvrstio Messija u reprezentaciju za ta dva susreta i Savez je postigao čak i dogovor. No argentinski mediji su prenijeli da je za oblačenje nacionalnog dresa i sam Messi postavio uvjete koji su razbjesnili navijače, ali i sve ljubitelje nogometa.

Naime Messi će doći na utakmicu u Maroko samo ako mu se ispune sljedeći uvjeti:

- novinari neće imati dozvolu uzimati izjave i nitko ga ne smije fotografirati
- navijačima i igračima Maroka će biti zabranjeno praviti selfije s Messijem
- Savezi Argentine i Maroka su morali napraviti poseban dogovor, igrači Maroka neće smjeti agresivno igrati protiv Messija, bit će im naglašeno da startaju blago i da ga izbjegavaju u duelima, dakle, nitko ga ne smije dirati

Argentinci su obećali da će Messi igrati najmanje 60 minuta što je dodatno naljutilo navijače u Maroku, ali i u Argentini. Mediji su objavili da velika zvijezda ovakvim potezima još više stvara pritisak, prvenstveno sebi, a posebno kod navijača čija netrpeljivost prema velikom igraču raste sve više. Dapače sami navijači su putem društvenih mreža poručili Messiju da je bolje da ne oblači dres reprezentacije ako će se nastaviti ovako ponašati.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Strani nogomet