Sport Strani nogomet

Odluka izbornika

Zbog seksualne afere izbačen iz reprezentacije: 'Nogometaš jedne zemlje mora se dokazivati na terenu i izvan njega'

Odluka izbornika

Ognjena Vranješa neću više pozivati u reprezentaciju Bosne i Hercegovine, rekao je u ekskluzivnom razgovoru za Anadolu Agency (AA) Robert Prosinečki, izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

- Sam je sebe diskvalificirao iz reprezentacije. Reprezentativac jedne zemlje, tako i Bosne i Hercegovine, mora se dokazivati na terenu i izvan njega. Žao mi je, ali tako je. I Savez je reagirao i osudio njegove postupke prije izvjesnog vremena. Vranješ je ušao u sukob s navijačima, tetovaža, afere… Ne, to tako ne ide. Svi moramo biti u službi reprezentacije i države, podređeni cilju, plasmanu na Evropsko prvenstvo. Nikakvi ni najmanji problemi u i oko ekipe nam ne trebaju - istakao je Prosinečki, dodavši:

- Istina, imat ćemo problema zbog toga. Vranješ je igrao vrlo dobro u proteklom razdoblju i morat ćemo tražiti rješenje na poziciji desnog beka. Nadam se da ćemo uspjeti što prije naći adekvatnu zamjenu na toj poziciji, da će igrači koji bi mogli konkurirati na toj poziciji biti u natjecateljskoj formi.

Prije nekoliko dana Prosinečki je najavio i da će se na popisu reprezentativaca za start kvalifikacija za Euro 2020., odnosno utakmice u ožujku protiv Armenije i Grčke biti i novih igrača, onih koji u posljednje vrijeme iz različitih razloga nisu oblačili reprezentativni dres.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Strani nogomet