Sport Strani nogomet

kamerun odustao

Komplicirano u Africi: znaju se domaćini kontinentalnih natjecanja u godinama pred nama, ali još nije poznato tko će organizirati ovogodišnji Kup nacija

kamerun odustao

Gvineja je pristala organizirati Afrički kup nacija 2025., umjesto 2023. nakon što je Kamerun odustao od domaćinstva Afričkog kupa nacija ove godine, objavila je u ponedjeljak Afrička nogometna konfederacija (CAF).

"Raduje me što je Gvineja pristala biti domaćin Afričkog kupa nacija 2025. i ponosan sam što je predsjednik Republike Gvineje Alpha Condé i sam pristao na to", izjavio je u Conakryju predsjednik CAF-a Ahmad Ahmad.

CAF je 2014. dodijelio domaćinstvo Afričkog kupa nacija za 2019. godinu Kamerunu, za 2021. Obali Bjelokosti i za 2023. godinu Gvineji.

No, nakon odustajanja Kameruna kao domaćina prvenstva 2019. godine, CAF je odlučio promijeniti  raspored domaćinstava, dodijelivši tako domaćinstvo 2021. Kamerunu, a 2023. Obali Bjelokosti, što je ostavilo otvorenim pitanje kada će onda Gvineja biti domaćin. Tako da je današnjim pristankom Gvineje riješen i taj problem. 

Međutim, ostaje još neriješeno pitanje tko će organizirati Afrički kup nacija ove godine. Kandidature su ponudili Egipat i Južnoafrička Republika, a afričko prvenstvo počinje za manje od šest mjeseci.

Odluka će pasti u srijedu na sastanku izvršnog odbora CAF-a u Dakaru.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Strani nogomet