Sport Strani nogomet

prijeti im izbacivanje?

UEFA sprema udar na velikane? Manchester City i Milan u velikim problemima

prijeti im izbacivanje?

Dio talijanskih i britanskih medija raspisao se o kaznama koje bi mogle zahvatiti Manchester City i Milan, a po kojima bi engleski velikan čak mogao biti i izbačen iz sljedeće sezone Lige prvaka, pišu Sportske novosti.

Prema navodima Guardiana, 'Građani' su preuveličali iznose iz sponzorskih ugovora, što je na papiru prikazivalo i veće prihode te im otvorilo mogućnost veće potrošnje prilikom dovođenja novih igrača. Englezi donose informacije po kojima je vlasnik kluba šeik Mansour bin Zayed tajno financirao Manchester City novcem koji nije pravdan u službenim izvješćima.

Manchester City are under investigation from UEFA and face being banned from the Champions League following allegations they breached FFP. UEFA president Aleksander Ceferin has confirmed that a 'concrete case' is being investigated. [Daily Mail]

Na sastanku UEFA-inih čelnika u Dublinu predsjednik Aleksander Čeferin je poručio da bi uskoro mogli saznati konačni ishod njihove istrage. Ako se optužbe pokažu točnima, Cityju prijeti izbacivanje iz naredne sezone najelitnijeg klupskog nogometnog natjecanja.

Talijani pak javljaju da nešto slično prijeti i Milanu protiv kojeg je pokrenuta istraga zbog kršenja financijskog fair playa u razdoblju između 2014. i 2017. godine. No, talijanskom divu ipak ne prijeti toliko velika kazna već je vjerojatnije da bi Milan dobio visoku novčanu kaznu, kao i ograničenje prilikom idućih prijelaznih rokova.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Strani nogomet