Sport Strani nogomet

treći po jakosti

UEFA pokreće novi europski kup, od 2021. godine hrvatski će klubovi imati veće šanse za proljeće u Europi

treći po jakosti

Nakon što su izvučene skupine kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine, u Dublinu je UEFA također potvrdila kako godinu dana nakon Eura kreće novo natjecanje pod nazivom Europska liga 2, pišu Sportske novosti.

Utakmice novonastalog turnira igrat će se također u četvrtak kada se igraju susreti Europske lige čiji bi se broj sudionika u iduće tri godine trebao prepoloviti na 32, a također bi se trebala igrati još jedna dodatna runda doigravanja između između grupne faze i prve nokaut runde.

Što se Lige prvaka tiče sve ostaje isto, osvajači prvenstva i dalje će igrati Ligu prvaka koju će izboriti ili kroz kvalifikacije ili kroz domaća prvenstva (ovisi o koeficjentu lige) dok će ostale momčadi iz slabijih nogometnih država igrati kvalifikacije za Europsku ligu 2.

I Europska liga i Europska liga dva imat će isti format natjecanja, osam skupina po četiri kluba, iz kojih pobjednici odlaze među zadnjih 16. Prije tog dijela natjecanja odigravat će se doigravanje za drugoplasirane iz skupina i trećeplasirane iz skupina Europa lige. Također valja napomenuti kako će se pobjednik Europske lige 2 izravno plasirati u Europsku ligu iduće godine.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Strani nogomet