Sport Strani nogomet

Vrijedan eksponat

Kupili vrijeme za potpis novog ugovora: Manchester United zadržao De Geu do ljeta 2020. godine

Vrijedan eksponat

Vodstvo Manchester Uniteda aktiviralo je jednogodišnju opciju iz ugovora sa španjolskim vratarom Davidom De Geom, kojom će ga zadržati najmanje do ljeta 2020. godine na Old Traffordu, a ujedno su spriječili mogućnost da jedan od njihovih ponajboljih igrača od 1. siječnja sljedeće godine dobije mogućnost potpisivanja predugovora s inozemnim klubovima, objavili su u četvrtak britanski mediji.

Koliko je De Gea vrijedan za Manchester United najbolje svjedoči podatak da je 28-godišnji vratar četiri puta u posljednjih pet sezona proglašavan najboljim igračem u momčadi Josea Mourinha. I sam Portugalac često hvali svog čuvara mreže, a nakon što je Manchester United u utorak svladao švicarski Young Boys sa 1-0 u Ligi prvaka, Mourinho je izjavio da je De Gea "najbolji vratar na svijetu".

Manchester United je aktiviranjem klauzule iz ugovora "kupio" vrijeme za započinjanje pregovora s 28-godišnjim vratarom o novom ugovoru kojim bi De Geu dugoročno vezali za svoju momčad u koju su ga doveli 2011. godine iz Atletico Madrida.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Strani nogomet