Sport Strani nogomet

dobna granica

Londonskom premijerligašu prijeti drakonska kazna: upali su u probleme kakve nisu mogli zamisliti prilikom dovođenja igrača

dobna granica

Londonski Chelsea suočava se s mogućom dvogodišnjom zabranom zbog dovođenja igrača mlađih od 18 godina javlja BBC. Na osnovu dokumenata koje u posjedu ima francuski portal Mediapart, FIFA je pregledala silne papire i čak 19 transfera Chelsea, te je nakon tri godine istrage donijela određene zaključke. Mediapart navodi da je u spomenutih 19 transfera čak 14 onih u kojima su bili igrači mlađi od 18 godina.

Iako su na Stamford Bridgeu izjavili kako u potpunosti surađuju s FIFA-om, nije im se svidio prijedlog Ureda za integritet i podobnost FIFA-e koja je predložila kaznu od zabrane dovođenja mlađih igrača u četiri naredna prijelazna roka (dvije godine) i novčanu kaznu od 45.000 funti.

Jedan od problematičnih ugovora je i onaj Bernarda Traorea iz Burkine Faso koji je 2013. godine potpisao profesionalni ugovor s Chelseom, ali je registriran tek u siječnju 2014. godine. Iako nije bio registriran u tom je razdoblju odigrao 25 utakmica, kako za prvu momčad, tako i za mlade selekcije Chelsea. Chelsea je navodno Traoreu plaćao 20.000 funtu za školovanje u školi Whitgift, a prvi ugovor je potpisan na četiri i pol godine, iako je za igrače do 18 godina ugovor maksimalno na tri godine.

Inače Chelsea je tijekom istrage priznao da je Traoreovoj majci isplatio 155.000 funti kako bi upravo oni imali prvenstvo u pregovorima oko novog ugovora.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Strani nogomet