Sport Strani nogomet

slobodna u iranu

Branko Ivanković: U Teheranu vlada opće navijačko ludilo!

slobodna u iranu

U teheranskom hotelu Evin ekipa iranskog Persepolisa kojeg vodi hrvatski stručnjak Branko Ivanković priprema se za sutrašnju uzvratnu utakmicu finala azijske lige prvaka koja će se u subotu po europskom vremenu odigrati u 16:00 sati na nacionalnom stadionu Azadi.

Dok pijemo kavu s trenerom Ivankovićem nakon što je održao sastanak s igračima,ne  primjećujemo nikakvu nervozu na njemu iako sutrašnju utakmicu započinje bez standardnog igrača Siamaka Nematija(desno krilo).

- Nemati je bez razloga isključen na prvoj utakmici u Tokiju,nakon što mu je kineski sudac dao dva žuta kartona,a Omid Alishah koji je trebao biti njegova zamjena na sutrašnjoj utakmici ozljedio je gležanj na treningu prije 3 dana. Zbog općeg navijačkog ludila koje kao što i sami vidite vlada Teheranom, ekipu sam nakon prve utakmice odlučio skloniti 3 dana u Dubai kako bi se u miru pripremali. Mi unatoč teškoćama moramo dobiti Kashimu, jer nisu bolja ekipa od nas. Odmah ćemo ih krenuti napasti uz podršku 80 000 navijača i nadam se ćemo ih do kraja utakmice uspjeti 
slomiti i osvojiti ligu prvaka. Administracija Persepolisa je samo u pola sata od kada su ulaznice puštene dobila zahtjev za milijun i pol ulaznica, što je uzrokovalo pad servera kluba i potpuno je jasno da nažalost mnogi od njih ne mogu gledati utakmicu uživo na stadionu."

Na moju konstataciju da je dao prejak trening igračima prije utakmice Branko se nasmijao i rekao da je to uobičajni lakši trening i da očito ne gledamo Persepolis.

Branku je došlo iz Hrvatske 8 prijatelja na utakmicu,a tatu nisu htjeli ostaviti samoga u najvažnijem trenutku njegove karijere ni njegova kćer Mia i sin Hrvoje.

Razgovarali smo i sa kapetanom Persepolisa Seyed Jalalom Hosseinijem i legendarnim vratarom Alirezom Beiranvandom koji su nam rekli da nema sumnje tko će osvojiti ligu prvaka.

Hosseini kaže: "Persepolis kradu suci u iranskom prvenstvu,pa smo bili prvi. Zašto ne bi bili prvi i u Aziji unatoč što su te krađe 10 puta teže.'

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Strani nogomet