Sport Strani nogomet

velika bitka

Bivšem treneru ne žele platiti 20 milijuna funta odštete, među razlozima je i jedan zaista bizaran

 velika bitka

Antonio Conte, bivši trener londonskog nogometnog kluba Chelsea, odlučio se na sudu izboriti za odštetu zbog otkaza kojeg je dobio u srpnju ove godine.

Talijanski stručnjak traži 11,3 milijuna funta za još godinu dana koliko mu je trebao trajati ugovor, a povrh toga i 8,7 milijuna funta za štetu nanesenu njegovom ugledu.

No, Chelsea ne želi platiti toliku odštetu nekadašnjem treneru Juventusa i talijanske reprezentacije prvenstveno zbog njegovog odnosa prema napadaču Diegu Costi prije nego što je ovaj u siječnju prešao u Atletico Madrid.

Među razlozima su i Conteova nepojavljivanja na obaveznim druženjima sa klupskim sponzorima, kašnjenja na konferencije za novinare nakon utakmica, pa čak i to što 49-godišnji Conte svoj Nissan nije parkirao na mjestu određenom za njega u Chelseajevom trening kampu.

Uz sve to, Conte se nije pojavio ni na dva sastanka s klupskim odvjetnicima na kojima se trebala dogovoriti odšteta.

Talijanski i negleski mediji pišu kako će Conte "iz principa" razvlačiti bitku s Chelseajem koliko god bude mogao i neće odustati od svojih zahtjeva.

Bude li morao bivšem treneru isplatiti veliku odštetu, neće to biti ništa novo za Chelse i njegovog vlasnika, ruskog milijardera Romana Abramoviča, između ostaloga su isplatili više od 30 milijuna funta "otpremnine" portugalskom stručnjaku Joseu Mourinhu koji je u londonskom klubu dva puta dobio otkaz.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Strani nogomet