Sport Strani nogomet

postigao dva gola

Velika je bila razlika između želja i mogućnosti: Boltu u Australiji propao nogometni angažman

postigao dva gola

Australska nogometna avantura najbržeg čovjeka na svijetu Usaina Bolta (32) je završila prije nego što je i službeno započela.

Čelnici australskog prvoligaša Central Coast Marinersa su poručili kako su pregovori oko Boltovog profesionalnog ugovora propali i jamajčanska zvijezda neće potpisati ugovor. Premda je australski klub ponudio Boltu ugovor, 32-godišnji Jamajčanin nije bio zadovoljan financijskom ponudom.

Central Coast Marinersi su pokušali zatvoriti financijsku konstrukciju uz pomoć lokalnih sponzora, ali nisu uspjeli. Prema pisanju australskih novina, Bolt je tražio ugovor vrijedan 1.8 milijuna eura, dok je klub bio spreman platiti svega 95.000 eura.

Vlasnik kluba Mike Charlesworth kazao je kako su “Marinersi” bili oduševljeni” što su radili s popularnim sportašem.

- Unatoč činjenici da nismo došli do sporazuma, oduševljeni smo što je olimpijskim prvak i svjetski rekorder bio dio našeg kluba tijekom ovih osam tjedana.

Bolt je zahvalio klubu i poželio im uspješnu sezonu.

- Želim se zahvaliti klubu, menadžmentu, igračima i navijačima koji su me sjajno prihvatili. Želim klubu uspjeh u nastavku sezone - poručio je Bolt koji je u Australiji bio od kolovoza, a za klub je u prijateljskim susretima postigao dva gola.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Strani nogomet