Sport Strani nogomet

operacija čiste ruke

Hrvatski trener pušten iz pritvora nakon davanja iskaza istražnom sucu: Laknulo mu je, ali sve je ovo doživio vrlo emocionalno

operacija čiste ruke

Ivan Leko pušten je u četvrtak poslijepodne nakon davanja iskaza i razgovora sa istražnim sucem, a nakon što je prethodno noć proveo na policiji, u pritvoru. U pratnji odvjetnika bivši igrač Hajduka i hrvatski reprezentativac napustio je zgradu suda drugog dana od izbijanja nogometne afere koja je žestoko uzdrmala Belgiju. Prema informacijama kojima barataju belgijski mediji trenera Club Bruggea Leku ne sumnjiči se zbog namještanja utakmica, pranja novca...

No, istražitelje zanima i tijek novca kod transfera, je li i tko je sve kod tih poslova uzimao proviziju. Leko je istražiteljima zanimljiv zbog poznanstva sa srpskim menadžerom Dejanom Veljkovićem koji je zajedno s drugim menadžerom Mogijam Bayatom glavna meta istrage. Veljkovića se navodno tereti i za namještanja utakmica, Bayata za namještanje transfera.

- Laknulo mu je sve, ali sve ovo doživio je Leko vrlo emocionalno – prenio je medijima Lekin odvjetnik Walter Van Steenbrugge.

Trening u četvrtak Club Bruggea vodili su Lekini pomoćnici, ali već sutra bi se splitski trener trebao vratiti na posao i povesti momčad. No, ovaj slučaj koji će se očito još neko vrijeme vući bacio je sjenu na Lekin rad, nakon što je dugo i marljivo kao igrač i trener stvarao ime u Belgiji.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Strani nogomet