Sport Strani nogomet

Nije toliko kolegijalan

Mislili ste da je velika srca: evo zbog čega Messi prepušta suigračima izvođenje penala

Nije toliko kolegijalan

Svakojake se priče mogu pronaći vezane uz svjetske nogometaše. Recimo zbog čega Argentinac Lionel Messi prepušta suigračima iz Barcelone izvođenje kaznenih udaraca. Mogao bi biti još bolji na listi strijelaca kada bi preuzeo i taj "dio posla".

Razlog prepuštanja nije baš kolegijalnost, nego Messijev strah od promašaja, jer smatra da nije dovoljno dobar u tome. Zbog toga u posljednje vrijeme ne uzima loptu i ne puca s bijele točke. Čak i nedavno protiv Huesce kod rezultata 7:2 prepustio je izvođenje penala Luisu Suarezu, slično je bilo i u finalu Kupa protiv Seville kada je loptu dao Coutinhu. Sve je to sam Messi otkrio u intervjuu i bacio drugačije svjetlo na svoju "velikodušnost i kolegijalnost".

- Želim i moram biti efikasniji s bijele tačke. Te stvari se ne mogu trenirati, jer je na utakmicama sve drugačije. Nije tako lako kao što se čini – kazao je Leo Messi.
 
Lionel Messi je u svojoj karijeri promašio 24 penala, a uspješno ih je realizirao 79. Prošle sezone je imao loš učinak. Izveo je šest penala, a pogodio samo tri.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Strani nogomet