Sport Strani nogomet

imao je sve na dlanu

Ispovijest čuvenog nogometaša: Potpisao sam predugovor s Manchester Unitedom, dobio metak u glavu i od tada moj je život krenuo nizbrdo

imao je sve na dlanu

Paragvajski nogometaš Salvador Cabanas jedan je od onih koji može kazati da ga sudbina nije mazila. Cabanas je bio jedan od najboljih napadača Južne Amerike, bio nadomak dolaska na Old Trafford, a onda mu je jedan događaj preokrenuo život. U WC-u noćnog kluba sukobio s dilerom droge koji mu je nakon kratko sukoba pucao u glavu.

Preživio je taj napad, uspio se oporaviti, čak se i vratio nogometu, ali nikada više nije igrao kao onda kada je trebao doći u Europu i igrati u "teatru snova".

 

- Imao sam predugovor s Unitedom, 1,3 milijuna funti za dolazak u Englesku, rečeno mi je da idem u Manchester United. Moj tadašnji klub America mi je udvostručila plaću, dala mi dva stana u Acapulcu i Cancunu. Sve je već bilo gotovo - priča Cabanas.

Sve do večeri kada je u baru došao u sukob s meksičkim dilerom droge Joseom Garzom koji ga je upucao. Preživio je, liječnici smatraju čudom. Metak mu je i dan-danas u glavi. Prije tragedije Cabanas je već tri godine igrao za Americu, ugovor mu je bio tri milijuna po sezoni, 2007. godine bio je proglašen najboljim igračem Južne Amerike. Za Paragvaj je odigrao 44 utakmice i zabio deset golova.

Sve do tog kobnog 25. siječnja 2010. Nakon toga raspao mu se brak, supruga mu je uzela kuću i odvela djecu. Uspio je stati na noge, 2012. godine čak i zaigrati u paragvajskoj trećoj ligi.

- Kad si zvijezda svi te vole, kad ne igraš svi te zaborave. Bio sam idol mnogima, a nitko mi nije pomogao, niti iz Saveza niti od suigrača. Ostavili su me svi na ulici.

Danas Salvador Cabanas radi u očevoj pekari, raznosi kruh i tako osigurava sebi pristojan život.

- Ljudi me prepoznaju kad im razvozim kruh, pitaju me kako sam. Kažem im da sam sretan što sam uopće živ i pokušavam da se oporavim. I dalje vjerujem, iako sam sve izgubio", kazao je Salvador Cabanas

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Strani nogomet