Sport Strani nogomet

Na drugi kraj svijeta

Ekspresno napustio Dinamo: legenda svjetskog nogometa preuzela treniranje meksičkog drugoligaša

Na drugi kraj svijeta

Zazvučalo je prilično nestvarno kada je objavljeno da će Armando Diego Maradona zauzeti predsjedničkom mjesto u Dinamu iz Bresta. No kako je nevjerojatno bilo da će "mali zeleni" u Bjelorusiju, tako je odjeknula i vijest da istu poziciju napušta, a da zapravo nije niti vidio što ga tamo sve čeka.

Nekada najveći nogometaš svijeta bivši izbornik Argentine Armando Diego Maradona odlučio je ostati s one strane "Velike bare" i postati trener meksičkog drugoligaša Dorados Sinaloe. Vijest je potvrdio i predsjednik kluba Jose Antonio Nunes, ne ulazeći u detalje ugovora. Predstavljanje je planirano već za nedjelju.

Maradona je kao igrač nastupao na Boca Juniors, Sevillu, Barcelonu, Napoli, kojeg je odveo do dva naslova prvaka Italije, potom za Newell Boys, da bi karijeru završio 1997. godine u Boci. Osvojio je svjetski naslov s Argentinom 1986., a igrao je i u finalu 1990. godine. Bio je izbornik Argentine od 2008. do 2010. godine, a kao trener uglavnom je vodio klubove u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Kataru.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Strani nogomet