Sport Strani nogomet

potpuno apsurdno

Totalni raspad sustava: igrali su u osmini finala Svjetskog prvenstva, a sada traže igrače preko oglasa

potpuno apsurdno

Nogometna reprezentacija Danske bit će po svemu sudeći jako oslabljena za susret s Walesom u Ligi nacija. Razlog je skoro za nepovjerovati – štrajk nogometaša. Najveće zvijezde Danske Eriksen, Schmeichel Kjaer ... odbili su poziv u reprezentaciju zbog sukoba s nacionalnim savezom (DBU), a problem je naravno u novcu, točnije u sponzorskim ugovorima.

Naime DBU je dao igračima rok do nedjelje za potpis novih ugovora, a oni su traži samo produljenje starog što im je odbijeno.

- Radujemo se suradnji sa sponzorima reprezentacije, ali mi kao pojedinci imamo obveze prema našim brojnim sponzorima koje moramo poštovati - izjavio je u ime igrača Christian Eriksen.

Danska sada već riskira suspenziju od UEFA-e ako ne bude imala momčad na travnjaku 9. rujna protiv Walesa, pa bi za reprezentaciju tako mogli zaigrati nogometaši iz nižih liga. Danska trenutno nema reprezentaciju, pa Savez traži pomoć od klubova iz svoje prve lige. Danski izvori navode da je u klubove stiglo pismo u kojem se pozivaju igrači koji žele igrati za nacionalni tim. Potpuno apsurdna situacija.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Strani nogomet