Sport Strani nogomet

Ostavili trag

Napravili kaos na ulicama Beča: navijači Slovana divljali gradom, paralizirali metro i sukobili se s policijom

Ostavili trag

Navijači Slovana su se junački potrudili da u situaciji kad im klub ispada iz Europe ostave što snažniji trag. Tako su ulicama Beča divljali, izazivali tučnjave, sukobljavali se s policijom. Kada im se i to učinilo premalo uspjeli su zaustaviti liniju U4 podzemne željeznice, te do dolaska policije opljačkali jednu benzinsku stanicu i izazvali niz problema.

Navijači Slovana su u bliskim prijateljskim odnosima s navijačima bečke Austrije, koji su iskoristili ovo gostovanje kod Rapida kako bi pružili logističku potporu, a obje navijačke skupine bliske su opcijama s desne političke strane.

Policija je bila pripremljena na ovakav scenarij, već s granice su vraćali pojedine navijale, oduzimali palice i pirotehnička sredstva koje su nalazili kod navijača, no veliki dio navijačkog naoružanja je sačuvan i koristio ser prilikom sukoba s policijom u podzemnoj željeznici.

Za sada nije poznat broj ozlijeđenih u ovim sukobima, policija je objavila da su tek dvojica policajaca odvedena u bolnicu, a nekoliko grupa nasilnih navijača nije puštena na stadion gdje su ipak uspjeli unijeti transparent homofobnog sadržaja "mrzimo homoseksualce".

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Strani nogomet