Sport Strani nogomet

mercato

U Moskvi će ga dočekati raširenih ruku: mladi i vrlo ambiciozni trener htio je baš Nikolu Vlašića

mercato

Vijest još nije službena, ali morala bi biti čim se završe još neke formalnosti. Nikola Vlašić (20) sljedeću će sezonu provesti na posudbi u moskovskom CSKA. Premiership će zamijeniti ruskom Premier ligom, a Liverpool Moskvom...

Nakon što je mladi ofenzivac prije otprilike dva tjedna shvatio da će u Evertonu i u novoj sezoni teško do uloge startera, njegov je menadžer Tonči Martić krenuo u potragu za novim klubom držeći se čvrsto zadanih postavki - pišu Sportske novosti.

Najvažnije je bilo pronaći klub u kojem će trener inzistirati na Vlašiću i jamčiti mu - koliko je to moguće - važnu ulogu u momčadi. Sljedeća je stavka bila pozicija u momčadi, jer zna se da Vlašić preferira poziciju ‘desetke’ odnosno polušpice, premda je u seniorskoj karijeri najviše igrao kao desno ili lijevo krilo. Kako je Vlašić jako mlad igrač koji se tek treba razviti, tražio se i klub koji preferira napadačku i kombinatornu igru.
 
Sve je to hrvatski veznjak dobio u Moskvi. Bjeloruski trener Viktor Gončarenko (41) inzistirao je na Vlašiću čim je doznao da ga Everton šalje na posudbu.

Mladi i vrlo ambiciozni trener očito mu je namijenio ulogu koju je prošle sezone imao Aleksandr Golovin (22), ruski reprezentativac koji je nakon sjajnih utakmica na Mundijalu otišao u Monaco za 30 milijuna eura. Prošle sezone Golovin je bio taj koji je vodio igru CSKA - do druge pozicije u prvenstvu, odmah iza Lokomotiva - a sada bi to trebao biti Vlašić.

Međutim, Vlašić je u Moskvi dobio i jedan golemi bonus. CSKA će biti sudionik Lige prvaka, najatraktivnijeg klupskog natjecanja u svijetu. U kojem bi se Vlašić trebao u rujnu predstaviti kao desetka...

Koliko Gončarenko vjeruje u mladog Hrvata potvrđuje i čijnenica da su Rusi inzistirali na otkupnoj klauzuli, bili su spremni Evertonu ponuditi 10 milijuna eura, ali klub iz Liverpoola na koncu nije popustio.
 
Vlašića dakle u Moskvi čeka momčad koja sada s njim po Transfermarktu vrijedi nešto više od 84 milijuna eura. Osim već spomenutog Golovina, CSKA je izgubio i Ahmeda Musu, nigerijskog napadača koji je otišao u Al Nassr.

Nigerijac je u prošloj sezoni u deset proljetnih utakmica zabio čak šest golova uz tri asistencije te je bio ključni igrač u seriji koja je CSKA dovela do druge pozicije, odnosno do Lige prvaka. Njegovu je poziciju u novoj sezoni zauzeo Urugvajac Abel Hernandez (28), koji je bez odštete stigao iz Hulla.

CSKA je loše otvorio novu sezonu. Nakon dva kola ruskog prvenstva ima tek jedan bod, bez postignutog pogotka. Bez Golovina i Muse očito teško ide. I zato je Gončarenko toliko inzistirao na Vlašiću.

Bjelorusa ne muči njegova mladost, odlučio mu je povjeriti momčad u ruke, a hrvatski veznjak stiže pun motiva i željan igre. Hrvati su na Mundijalu već osvojili Ruse, tako da će ga u Moskvi svakako dočekati raširenih ruku...

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Strani nogomet