Sport Strani nogomet

skupina c

Guerrero će se zahvaliti Mili: Australci se nadaju čudu u posljednjih 90 minuta i plasmanu u osminu finala

skupina c

Dva gola Mile Jedinka, oba iz penala i Australija je još u igri za plasman u drugi krug.

Ali više ne ovisi sama o sebi. Danas mora pobijediti Peru (16 sati, Soči) i navijati za Francusku da porazi Dansku, po mogućnosti što uvjerljivije. Ako se stvari ne poklope prema njihovim željama, to će biti kraj za izbornika Berta van Marwijka kojemu ugovor istječe po završetku Mundijala.

Svjesni su „Socceroosi“ da sudbina nije samo u njihovim rukama.

- Francuzi su pobijedili u obje utakmice iako nisu igrali kako mogu. Vjerujem da će htjeti to dokazati cijelom svijetu, ali mi ne možemo na to utjecati – veli Van Marwijk.

Australci se nadaju čudu u posljednjih 90 minuta koje bi im donijelo tek drugi plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva. Jedini put kada im je to uspjelo bilo je 2006. godine. Sigurno vam je poznato kako – remijem 2:2 u zadnjem kolu protiv Hrvatske. I tada ih je vodio Nizozemac, Guus Hiddink. 

- Ako ne odradimo svoj dio posla, nema smisla razmišljati o utakmici Francuske i Danske. Svaka bi reprezentacija na mjestu Francuza htjela osvojiti skupinu, pa pretpostavljam da će i oni. Ako se idu kockati igrajući na remi, to bi ih moglo koštati. No, to nije naša briga – kaže australski vratar Mat Ryan.

Guerrero: Zagrlit ću Jedinka

Peru je, pak, na nuli. I bodovno i po golovima. Povratak na svjetsku smotru nakon 36 godina očito neće pamtiti po dobru, ali dojam još stignu popraviti.

- Želimo završiti na najljepši mogući način, zbog naših navijača ovdje i kod kuće. Ova nam je utakmica jednako važna kao i prve dvije – kaže popularni izbornik Perua Ricardo Gareca čija je budućnost na klupi te reprezentacije dvojbena.

Mnogi ga vide kao nasljednika Sampaolija na čelu Argentine, zemlje čiji je državljanin, iako bi navijači i reprezentativci Perua htjeli da ostane i nakon Mundijala.

Za kraj – jedna lijepa pričica. Peruanski kapetan Paolo Guerrero zahvalit će Mili Jedinku na podršci prilikom zamrzavanja suspenzije zbog pozitivnog nalaza na kokain.

- Nisam mu još imao priliku zahvaliti. To ću učiniti danas, zagrlit ću ga! – poručio je Guerrero.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Strani nogomet