Sport Strani nogomet

obračun prvaka

Utakmica za prste 'polizat': Ronaldo kontra Ramosa, pitanje je hoće li se smjena izbornika odraziti na igru Španjolaca

obračun prvaka

Mundijal odmah ide na prvu loptu, ima bezličnih utakmica, bit će ih u prvom krugu po skupinama koliko hoćete, ali večeras se već u Sočiju servira sočna utakmica: Portugal – Španjolska. Cristiano Ronaldo na Sergija Ramosa, svoga suigrača iz Reala!

Sudar koji zvuči i kao aktualni europski prvaci protiv svjetskih prvaka iz 2010. godine, odnosno sukob susjeda gdje je najbolji Portugalac Cristiano Ronaldo u službi španjolskog kraljevskog kluba i čini ga najvećim već niz godina.

Portugal je do europskog naslova prije dvije godine došao svojevrsnom anti-igrom, dubokom obranom koju preferira izbornik Fernando Santos, pa u napadu na imažinaciju Cristiana Ronalda, pa - što se dogodi. I uvijek se dogodi.

Španjolska je pak u posebnom trenutku previranja, jer je izbornik Julen Lopetegui prije dva dana smijenjen nakon što je potpisao ugovor s Realom Madridom!

Dojam je da su španjolski igrači odreda takvi profesionalci da se skandal, potres, neće osjetiti na njihovoj psihi.

Neće ih uzdrmati, niti će o tome lamentirati, a preuzeo ih je legendarni igrač Reala Fernando Hierro koji sigurno neće tu ništa “tumbati” u odnosu na ustaljenih 4 – 3 – 3 s naglašenim posjedom lopte. Poseban pogled kako će igrati Isco, Diego Costa, te Iniesta koji je pred penzijom.

Dakle, Portugal koji je vječno šampionski oprezan i spreman na udare, nasuprot posjeda lopte što ga preferira “furija”.

Što se tiče zadnjih informacija iz oba tabora Portugalac Fernando Santos je u dilemi koga postaviti u obranu pokraj vremešnog ali neizostavnog Pepea (i on je bio papar obrane Real Madrida), u igri su Bruno Alves, Jose Fonte i Ruben Dias.  Na desnom beku Cedric Soares je u prednosti ispred Ricarda Pereire.

U redovima Španjolaca najveća je dvojba hoće li se oporaviti desni bek Daniel Carvajal, vratio se treninzima, ali se čini da neće biti starter, dvojba je i u sredini terena, Koke ili Thiago Alcantara pridružit će se dvojcu Barcelone Busquetsu i Iniesti.

Nesumnjivo, snopovi reflektora uperit će se u dvoboj Cristiana Ronalda i Sergija Ramosa što je nesumnjivo šlager drugog dana Mundijala u Rusiji. 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Strani nogomet