Sport Strani nogomet

Bude li dobar

U njemu vide spasitelja: argentinski vratari uzdaju se u prvu zvijezdu reprezentacije

Bude li dobar

Argentinski vratari Willy Caballero i Nahuel Guzman istaknuli su u srijedu na konferenciji za medije važnost Lea Messija za uspjeh njihove reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji te izrazili uvjerenje da će njihov kapetan biti u odličnom izdanju.

- Pozitivno sam iznenađen njegovim stanjem. Bude li Leo dobar i mi ćemo dobro igrati - rekao je Willy Caballero, 36-godišnji čuvar mreže Chelsea.

Argentina će prvu utakmicu odigrati u subotu, 16. lipnja, a suparnik na moskovskom stadionu Spartaka je Island.

- To će sigurno biti teška utakmica jer se brane preko dva bloka, jako zatvoreno, pa će biti teško proći kroz sredinu. Morat ćemo koristiti sve moguće varijante za napasti ih - dodao je Caballero na konferenciji za medije u argentinskom kampu u Bronjiciju, gradu udaljenom 50-ak kilometara od središta Moskve. 

Argentini, koja je izgubila u finalu posljednjeg Svjetskog prvenstva od Njemačke sa 1-0 u produžetku, ta prva utakmica je izuzetno bitna.

- Želimo dobro početi ovo prvenstvo pa nam je zato bitno pobijediti na startu. No, bit će to teško i samo zato jer je prva utakmica i zato što nije jednostavno dobro krenuti - rekao je Caballero.

Pet dana nakon utakmice s Islandom, Argentinci će odmjeriti snage s Hrvatskom, a natjecanje u skupini zaključiti protiv Nigerije.

I drugi vratar, 32-godišnji Nahuel Guzman, također je ukazao na Messijevu važnu ulogu.

- Možemo svi biti mirni, jer je Leo jako dobro. Nadam se da ćemo s njim slaviti na terenu u svakoj utakmici. On nam je izuzetno bitan. Mi ostali, pak, moramo mu pomoći, moramo ga pratiti u dobroj igri te skinuti s njega svu odgovornost koju ima - rekao je Guzman.

Leo Messi je u 124 utakmice za Argentinu zabio 64 gola.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Strani nogomet