Sport Strani nogomet

Duševne boli

Egipatski odvjetnik podnio tužbu protiv Sergija Ramosa: nećete vjerovati koliko novca traži u odštetnom zahtjevu

Duševne boli

Trenutak je to koji je zasjenio finale Lige prvaka. Hrvački zahvat i ruka stavljena, pa gotovo u polugu, eliminirala je iz utakmice najboljeg igrača Liverpoola Mohameda Salaha. Već tijekom utakmice mnogi su navijači zvižducima popratili svaki kontakt s loptom Sergija Ramosa smatrajući da je stoper "kraljevskog kluba" napravio namjerno ovakav profesionalni prekršaj.

No postoje i ljudi koji nisu ostali samo na zvižducima, dapače uvjereni su da je Ramos napravio nesportski potez i žele nadoknadu. Novčanu za duševne boli. Svota je to o kojoj se mnogima zavrti u glavi.

Egipatski odvjetnik Bassem Wahba. Podnio je tužbu protiv Ramosa i zahtjeva odštetu od milijardu eura. Sve je fino sastavljeno kompletan zahtjev, po pravničkim regulama.

- Ramos je namjerno ozlijedio Salaha i mora snositi posljedice zbog toga. Podnio sam žalbu FIFA-i i tražim odštetu od milijardu eura zbog psihičkog i fizičkog bola koji je Ramos nanio Salahu, ali i ostalim Egipćanima - objasnio je odvjetnik Wahba.

Ovo je prva ovakva situacija i treba vidjeti kako će FIFA reagirati, moglo bi ovo otvoriti sasvim novo polje u području sportskog prava ako ovaj zahtjev postane legitiman.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Strani nogomet