Sport Strani nogomet

zadržan u pritvoru

Nije samo penal: otkrivamo pozadinu skandala koji trese Srbiju

zadržan u pritvoru

Branko Spasojević, urednik nogometne rubrike Sportskog žurnala, Politikina izdanja, javio nam je pojedinosti vezane uz uhićenje nogometnog suca i cijeli skandal koji potresa sport u Srbiji.

- Sudac Obradović je zadržan u pritvoru i koliko se zna pao je na poligrafskom ispitivanju. Poznato je već da mu je određen pritvor od 48 sati, nakon čega će biti priveden tužitelju na saslušanje. Slučajem se bavi posebni odjel Ministarstva unutarnjih poslova zadužen za borbu protiv korupcije, koje je poduzelo odmah prve korake u naporima da se riješi i istraži sporna utakmica.

- Ispitivane su Obradovićeve veze s pojedinim klubovima i kontakti uoči meča u Subotici. Na saslušanju je po zahtjevu specijalnog odjela bio i drugi pomoćni sudac, Ivica Stojanović iz Aleksinca. On je poslije saslušanja i pušten.

- Ova je utakmica bila važna za europski plasman, ali nije još presudna. I ovo nije prvi takav slučaj kod nas, znalo se dogoditi i uhićenje i procesuiranje, iako nitko još nije bio kažnjen...

- Prvooptuženi predsjednik Vojvodine Ratko Butorović je preminuo tijekom procesa, a ostali na čelu sa sucem Mihajlom Jeknićem iz Beograda, oslobođeni su krivnje. Bilo je to danas već daleke 2007. godine.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Strani nogomet