Sport Strani nogomet

pomagao domaćinu

Penal za zatvor: srpska policija privela nogometnog suca jer je zbog nepostojećeg prekršaja dosudio kazneni udarac

pomagao domaćinu

Nogometni skandal u Srbiji, točnije u Vojvodini. Prava lakrdija od nogometnog suđenja prelijeva se preko granica, o njoj bruji cijela regija, a zna i UEFA. Jer, ne samo da je Srđan Obradović, sudac iz Jagodine grubo pogriješio u dosuđivanju penala, nego je potom priveden i – uhićen, doslovce uhapšen što je pravi presedan!

Penal za zatvor! Koliko smo to puta u žargonu rekli, ovo je faul za zatvor, ovo je sudački previd za zatvor.

E pa Srbi su to oživotvorili, prenijeli u stvarnost.

MUP Srbije je potvrdio da su suca Obradovića priveli, pa potom i uhapsili, a lišen je slobode zbog – kako se obrazlaže - "osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo zlouporabe službenog položaja, favorizirao je domaći tim i tako ih stavio stavio u povoljniji položaj u odnosu na protivnike. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će uz kaznenu prijavu biti priveden nadležnom tužitelju"?!

I to je samo po sebi nevjerojatno, da zbog sudačke pogreške netko bude priveden, uhapšen...

Da se suca uhapsi zbog greške, previda na utakmici, to je nečuveno, klupko bi se moralo dalje odmotavati, da se pronađe nešto iza kulisa, jer ovakvo što je neodrživo, presedan i besmislica o kojoj će se i UEFA i FIFA raspitati.

U trenutku kad je Srbija dobila najveću počast i slavu nakon što joj je Milorad Mažić, sudac iz Vrbasa određen da sudi finale Lige prvaka u Kijevu između Real Madrida i Liverpoola 26. svibnja, dogodila se ova blamaža. Nogometna Srbija u trenutku je i dotakla zvijezde i zavaljala se u vlastito blato.

Zanimljivo je i to, za ovaj važan meč Spartaka i niškog Radničkog najprije je delegiran taj isti Mažić, ponajbolji europski sudac, a onda je otkazao suđenje da se što bolje odmara i pripremi za Kijev, pa su u Suboticu poslali – Obradovića. Da "obraduje", razveseli cijelu regiju i šire svojom urnebesnom odlukom.

Da krenemo redom: previd je kolosalan, to može vidjeti svatko preko interneta u ova moderna vremena. Pomogao je Spartaku što je najprije isključio u 49. minuti centarfora Nišlija Milana Pavkova, a da nitko nije dokučio zbog čega, da bi potom dosudio jedan, pa potom i drugi penal, što ih je Nemanja Nikolić pretvorio u pogotke u 64. i 78. minuti. E taj drugi penal, prekardašilo brate!

Utakmica je poraktično odmah završila, igrali iz Niša više nisu ni trčali, bijesni su napustili travnjak, iz Spartaka su se gotovo izvinjavali, a predsjednik FSS-a Slaviša Kokeza zatražio je da Obradovića skinu odmah s liste.

Obradović je poznat po previdima i greškama, često je bio akter smiješnih i kontroverznih odluka, tvorac problema i polemika, a sad je postao opće popularan.

Nogometni je hit u regiji: pogledajte najsmješniji penal ikad.

A sudac je u zatvoru.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Strani nogomet