Sport Strani nogomet

GOST KOMENTATOR

Massimo Franchi (Tuttosport) ekskluzivno za Slobodnu: Penal za Real podijelio Italiju, Juve će opet osvojiti scudetto, ali Liga prvaka ostaje njegovo prokletstvo!

GOST KOMENTATOR

Juventus se vratila (ženskog je roda, znači mladost na latinskom) u Torino u tri sata izjutra nakon nevjerojatne noći na stadionu Santiago Bernabeu u Madridu i dok vam ovo pišem, prijateljima u redakciju Slobodne Dalmacije u Splitu igrači se već pripremaju na popodnevni trening.

Jer, u nedjelju igraju protiv Sampdorije usred utrke za titulom prvaka Italije. Međutim, kako se odmah pribrati poslije svega što se događalo?!

Tijekom povratka nastojali su stišati silan bijes koji se nakuplja zbog ispadanja iz Lige prvaka, što peče i boli. Eliminacija je presuđena nakon diskutabilnog, uz toliko povika i prosvjeda dosuđenog kaznenog udarca za Real Madrid: presuđen je u 92.30 minuti, kad je manjkalo tek 30 sekundi do završnog zvižduka suca.

Pola minute da Michael Oliver odsvira kraj i da počnu produžeci. Je li bio penal, svi se time bave?!

Bivši međunarodni talijanski sudac Graziano Cesari, baš kao i njegov španjolski kolega Iturralde-González, izjasnili su se na televiziji kako intervencija Benatije na Lucasu Vázquezu nije bila za najstrožu kaznu.

Istini za volju, mnoge njihove kolege, kao i dobar dio navijača Juventusa smatraju kako je Benatia, marokanski stoper preuzeo na sebe golemi rizik da uđe u Vazqueza tako robusno i snažno. A ostavio ga je trenutak prije samog u srcu šesnaesterca, za što je sam krivac.

Različite su bile reakcije: predsjednik Juventusa Andrea Agnelli, gospodski je jednostavno pozvao UEFA da čim prije uvede tehnologiju VAR koja se već godinu dana primjenjuje ne samo u Italiji. A Juventus će pretrpjeti teške diskvalifikacije pojedinaca.

Buffon je na meti jer je isključen nakon što je teško napao arbitra i još je kapetan, te  Chiellini koji je prema Varaneu urlao na engleskom "You pay, you pay", "platili ste", sa znakovitim motima prstiju, palca i kažiprsta.

Buffon nikad nije tako izgubio glavu niti je u dugoj karijeri bio isključen zbog protesta. Što na travnjaku, što poslije u mikrofone tv, vrijeđao je suca Olivera, sasuo je čudo toga:

- Ajde se posrati (vai a cagare, izvorno, op. a), ne razumiješ ni k..ca. Ti si životinja! Ti si smeće! Nisi sposoban suditi ovakve utakmice! Nemaš personality. Nisi vidio prvu utakmicu kako su nam sudili?! Umjesto srca imaš kantu za škovace, ajde na tribine gledati utakmicu uz pom-frit i kokakolu..

I to će legendu koštat najmanje pet utakmice kazne, bez obzira hoće li na kraju sezone objaviti kraj karijere.

I Sergio Ramos će bit kažnjen, jer je sjedio uz Zidanea na klupi pri kraju utakmice, a kao suspendirani igrač mogao je biti samo na tribinama, nikako na klupi.

Polemike ostaju, penal da ili ne?! Nema suglasja. Eliminacija Juventusa peče, ali poznam ozračje juventina: sve bi dali za treću titulu prvaka Europe, nakon 1985. i 1996., dugo već fali "trofej s velikim ušima".

Vrijednost Lige prvaka je neprocjenjiva. Juventus je prvak Italije i često osvaja "scudetto". Ali Ligu prvaka redovito gubi. Uvijek i iznova! Kao pegula, kao prokletstvo. 

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Strani nogomet