Sport Strani nogomet

preminuo u snu

Teško je bivši hajdukovac pronalazio riječi: 'Astori je bio krasan momak. Ne mogu vjerovati da se ovo dogodilo, strašno...'

preminuo u snu

Nogometni je svijet obavijen u crno. Nedjelja je umjesto radosti i uživanja u nogometnim utakmicama donijela samo tugu i žalost.

Davide Astori, kapetan Fiorentine i talijanski reprezentativac, pronađen je mrtav u hotelskoj sobi u Udinama uoči planirane utakmice s Udineseom naših Stipe Perice i Andrije Balića u Serie A. Bila mu je tek 31 godina...

Astori je preminuo u snu, vjerojatno od posljedica srčanog udara. Čim se nije pojavio na doručku u 9.30, a obično prvi dolazi, nešto je bilo sumnjivo. Klupski maser otišao je po njega i pronašao Astorijevo beživotno tijelo.

Navodno je već satima bio mrtav, pa ga nisu niti pokušali oživjeti. Posljednji ga je vidio suigrač Marco Sportiello večer prije, oko 22.30. Astori je spavao sam u sobi.

Očekivano, sve utakmice Serie A koje su trebale biti odigrane danas, odgođene su. Astori, koji je igrao na poziciji stopera, omladinsku školu proveo je u niželigašu Pontisoli i Milanu, a ime je stekao igrajući šest godina za Cagliari.

Bio je na posudbama u Romi i Fiorentini, za koju je 2016. i službeno potpisao. Skupio je i 14 nastupa za A reprezentaciju Italije, čak je igrao i protiv Hrvatske na splitskom Poljudu u lipnju 2015. u kvalifikacijama za Euro 2016.

U Firenci je iza sebe ostavio suigrače u suzama, među njima i našeg reprezentativca Milana Badelja, a ljubičasti dres s njim su nekoć nosili i Nikola Kalinić, Ante Rebić i Hrvoje Milić.

Milić je danas igrač Napolija koji je dan ranije izgubio derbi od Rome 4:2, no jučer nikome nije bilo do nogometa. Nije bilo ni Hrvoju. Najradije bi da nije morao ništa govoriti, ali je ipak ljubazno pristao kazati nam par rečenica po pitanju ove tragedije.

- Igrali smo zajedno godinu dana, tada još uvijek nije bio kapetan. Imali smo jako dobar odnos. Bio je sjajan momak, baš kao i njegova supruga te dvogodišnja kćer. Prekrasna obitelj.

- Vijest sam saznao ujutro oko 11 i baš me pogodila. Užasnut sam, ne mogu vjerovati da se ovo dogodilo, strašno... – rekao nam je Milić, dodavši kako se još nije stigao čuti ni s kim iz bivšeg kluba.

Iako su u svijetu vrhunskog sporta - a Fiorentina i Serie A to svakako jesu – liječnički pregledi učestali kako bi se dijagnosticirali eventualni zdravstveni problemi, očito se ne može baš sve spriječiti i liječiti.

- Nikad ne znaš što se može dogoditi. Svi mi nogometaši znamo koliko se žrtvujemo za ovo što radimo i onda se ovakvo što dogodi. Nerado vam i ovo govorim, ali eto... Danas nogomet definitivno nije u prvom planu – teško je Milić pronalazio riječi.

I zaista, nakon ovakvih stvari se zamisliš. Čini ti se ludo koliko se živciraš zbog nekog sportskog događaja ili poraza, koliko se raduješ zbog jednog pogotka ili pobjede, a ustvari ništa od toga nije ni približno vrijedno kao ljudski život niti je izbliza tragično kao gubitak tog istog, neprocjenjivog života.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Strani nogomet