Sport Strani nogomet

mercato

Još jedan premierligaš želi Kalinića: Everton su glatko odbili, hoće li ova ponuda 'slomiti' Gent?

mercato

Everton su u Gentu odbili ne trepnuvši na ponudu od 20 milijuna eura. Kažu da im je Lovre Kalinić temelj na kojem zidaju momčad koja u novoj sezoni imperativno traži naslov belgijskog prvaka.

Međutim, i Gentovi čelnici bili su svjesni da je Everton bio tek prethodnica, da u hrvatskom golmanu imaju ‘robu’ za koju tržište ne pita cijenu. Nakon što su odbijenice potom dobili Lazio i još neki klubovi, Gent se jučer po drugi put sudario s ponudom koja prelazi granice koje su postavljene za belgijski nogomet. Javio se Leicester i za Kalinića nudi 21 milijun eura - pišu Sportske novosti.
 
Naravno da je Gent i to odbio, ali za razliku od Evertona koji nije želio ići preko ponuđenih 20 milijuna - iako su za Jordana Pickforda, talentiranog Engleza koji još uvijek nije Kalinićeva klasa, platili 27 milijuna - Leicester se naoružao za duge pregovore.

Čelnici engleskog premierligaša stoga su lukavo krenuli s ponudom od 21 milijun eura, jer znaju da je Evertonu upaljeno crveno za 20 milijuna. Međutim, u Gentu su vrlo brzo izvjesili cijenu od 25 milijuna eura, s jasnom porukom da cjenkanja nema.

Kasper prema Unitedu

Leicester na vratima ima sjajnog Kaspera Schmeichela (30), sina legendarnog Petera, ali po informacijama koje stižu s Otoka Kasperova nova stanica trebala bi biti - Manchester United. Klub u kojem je njegov otac ostavio neizbrisiv trag... Na Old Traffordu je doduše David de Gea, ali znamo da Španjolac već dvije godine pokušava pronaći put do Real Madrida.

Je li to znak da je ovaj put transfer dogovoren, da su Real Madrid i Manchester United dogovorili svojevrsni trade, s obzirom da Jose Mourinho na nišanu ima cijelu niz Realovih igrača predvođenih Moratom i Jamesom, a iznad svih Cristianom Ronaldom ako ovaj doista odluči napustiti Madrid. U svim tim pregovorima David de Gea bi mogao igrati važnu ulogu.
 
No, da se vratimo Kaliniću. Jasno je da se oko njegova transfera steže obruč, koliko god hrvatski reprezentativni golman bio korektan prema ljudima iz Genta. Nije ih ni pokušao nagovarati da ga puste u Everton, njemu bliski ljudi kažu da će i pitanje Leicestera prepustiti čelnicima Genta, ali nogomet ima i neka svoja ekonomska pravila.

Iako Kalinić ima čvrsti ugovor, jasno je da mu Gent u ovakvoj situaciji mora ponuditi novi, značajno pojačani ugovor. Po aktualnom Kalinić godišnje ima oko 500 tisuća eura plus razni bonusi, a kako mu Leicester nudi barem četiri ili pet puta više, Gent bi mogao biti na velikim mukama.

Bilo kakvo značajnije povećanje Kalinićeve plaće moglo bi narušiti ekonomske platforme u svlačionici, jer nakon hrvatskog golmana brzo bi u red za traženje veće plaće stali još mnogi igrači.

U Gentu su stoga brzo reagirali. OK, pustit će stožernog igrača, velikog miljenika navijača, ali samo za basnoslovnih 25 milijuna. S tim bi novcem mogli pronaći klasnu zamjenu za Kalinića, ali i dovesti još jednog ili dva prava pojačanja u misiji lova na naslov.

A što kaže Kalinić? Jučer je ostao nedostupan, premda je jasno da je njegov stav uvijek isti. U Gentu mu je prekrasno, ima ugovor i odluka je isključivo u rukama čelnika kluba. Nema ponude koja će ga poljuljati u tom stavu, zato ga u Gentu i toliko cijene.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Strani nogomet