Sport Strani nogomet

ne pada

Argentinski nogometaši će koristiti viagru prije utakmice s Bolivijom!

ne pada

Argentinski nogometaši će prije kvalifikacijske utakmice s Bolivijom, koja se igra u La Pazu na 3.600 metara nadmorske visine, osim standardnih boca s kisikom koristiti i viagru, tvrdi argentinski tisak.  

U borbi s razrijeđenim zrakom na tolikim visinama, s kojima se već desetljećima bore nogometni protivnici Bolivije u La Pazu, korištena su različita sredstva, no čini se da je najefikasniji sidenafil, što je drugo ime za lijek protiv erektilne disfunkcije viagru. Upravo će taj sastojak uzeti argentinski nogometaši u utorak, tvrde argentinski listovi, od kojih neki šaljivo upozoravaju i bolivijske igrače da se klone bliskog kontakta.

Sadašnji argentinski izbornik Edgardo Bauza već je koristio viagru na utakmicama u gradovima s velikom nadmorskom visinom kada je 2014. bio trener San Lorenza, mada to nikad nije javno priznao. Na konferencijama je uvijek govorio da se radio o običnom paracetamolu, no nitko mu nije vjerovao.

Korištenje viagre priznali su igrači drugoga argentinskoga kluba River Platea, kada su 2015. godine igrali protiv nolivijskoga kluba San José Orura u Copi Libertadores.

Argentinci su 2009. godine poraženi s čak 6-1 u La Pazu, a tadašnji izbornik Diego Maradona se vadio da su svi njegovi igrači dobili visinsku bolest. 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Strani nogomet