Sport Strani nogomet

kontinuitet rada

Low ostaje izbornik Elfa

kontinuitet rada

Izbornik njemačke nogometne reprezentacije Joachim Low ostaje na klupi aktualnih svjetskih prvaka do isteka ugovora u srpnju 2018. godine, objavio je Njemački nogometni savez (DFB).

Nagađalo se kako bi Low mogao napustiti kormilo 'elfa' nakon poraza u polufinalu EP-a. Međutim, vodstvo DVB-a pružilo mu je podršku.

"Ostajem pri tvrdnji koju sam izrekao prije EP-a. Low je najbolji trener za ovu ekipu. On ima naše puno povjerenje. Iz poštovanja prema njemu ostavili smo mu nekoliko dana nakon turnira da razmisli o svemu i da sabere dojmove," kazao je predsjednik DFB-a Reinhard Grindel.

Mediji i navijači najviše su kritizirali Lowa zbog defanzivne taktike u četvrtfinalu protiv Italije kojeg su Nijemci dobili izvođenjem jedanaesteraca, ali i zbog poraza u polufinalu od Francuske.

"Svi smo bili razočarani nakon poraza u polufinalu, ali reprezentacija nije razočarala. Bila je to najmlađa momčad na turniru, s najvećim potencijalom. Siguran sam kako će nam donijeti mnogo radosti," rekao je njemački izbornik.

Low je preuzeo njemačku vrstu u srpnju 2006. i pod njegovim vodstvom reprezentacija je osvojila naslov svjetskog prvaka 2014. u Brazilu. Na World Cupu 2010. u Južnoj Africi Nijemci su bili treći, a na EP-u 2008. u Austriji i Njemačkoj drugi. Low je reprezentaciju vodio na pet velikih natjecanja i na svih pet je 'elf' stigao barem do polufinala.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Strani nogomet