Sport Strani nogomet

odlučili ste

Wales u finalu, Njemačka prvak

odlučili ste

 

Knjiga "Euro 2016." spala je na četiri slova. Francusku, Njemačku, Portugal i Wales. Tko će otići do kraja i popeti se na tron Europe? Ako ste možda smetnuli s uma, polufinalni su parovi Njemačka - Francuska i Portugal - Wales.

Pitali smo vas, naše cijenjene čitatelje, za mišljenje putem ankete na Facebooku i na našoj službenoj stranici. Za koga navijate od preostalih reprezentacija i zašto, tko će biti prvak Starog kontinenta? Prema većini vaših komentara, to će biti - Njemačka. Bio bi joj to četvrti europski naslov, prvi poslije 1996. i onog finala na Wembleyju protiv Češke.

- Nogomet je igra u kojoj uvijek pobjeđuje Njemačka. Tako se kaže, nažalost - smatra Kristina Tama Ex Parlov, a s njom se složila većina ostalih čitatelja, poput Joška Giljanovića, Ivane Blašković i Mikice Tabak. Za njih dvojbe nema, pogotovo nakon što je "elf" izbacio Italiju u pravom klasiku dviju svjetskih velesila.

Međutim, Ante Vučić i još nekoliko čitatelja vjeruju kako će Francuzi pred svojim navijačima doći do trećeg naslova europskog prvaka. Očito ih je dodatno ohrabrio visoki trijumf "galskih pijetlova" nad Islandom od 5:2. A i domaćini su, imaju jaku podršku svoje publike, to bi moglo presuditi. Bit će to finale prije finala između Njemačke i Francuske u četvrtak u Marseilleu.

Bojan Stanišić i Branimir Bosančić, pak, ne razmišljaju poput većine. Oni favoriziraju - Wales!

- Bale će biti junak - dodao je Stanišić.

Od četiri polufinalista Portugal nije dobio ni jedan glas! Baš ni jedan. Očito je kako neuvjerljiva igra Cristiana Ronalda i društva koji su izbacili Hrvatsku u osmini finala nikoga nije impresionirala. Pobjednik Eura, ako je suditi prema komentarima iz ove ankete, birat će se između Njemačke, Francuske i Walesa, uz pretežito favoriziranje Njemačke. Živi bili, pa vidjeli!

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Strani nogomet