Sport Strani nogomet

Stručno Oko

Ivan Buljan: Mislim da Ibrahimović nikad neće osvojiti Ligu prvaka

Stručno Oko

Real je prošao zasluženo i po meni očekivano. Wolfsburg je imao neke prilike, bilo bi zanimljivije da su dali jedan gol, ali ipak su pokazali premalo za 90 minuta.

Razlika u kvaliteti ipak je prevelika, Real je u Njemačkoj imao loš dan, vjerojatno su malo i podcijenili protivnika i pobjeda Wolfsburga bila je veliko iznenađenje. Nisam sumnjao da će Real nadoknaditi taj poraz i izboriti polufinale. Gosti su nakon ozljede Draxlera bili znatno oslabljeni, za razliku od Madriđana oni nemaju takvu širinu igračkoga kadra da se to ne bi osjetilo.

Na početku je Real krenuo presingom, uspjeli su ono što su priželjkivali, brzo anulirati zaostatak, i nakon toga su zaigrali malo rezerviranije, strpljivošću su čekali taj treći gol.

I psihološki je normalno malo se povući nakon što brzo zabiješ dva pogotka.

Ronaldo se još jednom pokazao kao igrač odluke, iako je prvi gol bila velika greška Nalda koji nije zatvorio.

Modrić se potvrdio kao igrač na kojeg se može osloniti, odgovoran, discipliniran, a na koncu je i izborio slobodan udarac za treći gol.

Što se tiče utakmice u Manchesteru, City je po meni ipak bolja momčad od PSG-a, velika je razlika između engleskog i francuskog prvenstva. ‘Građani’ u prvenstvu nisu pravi, zna se da Pellegrini odlazi, ali u ovakvim utakmicama i ne treba im trener, Liga prvaka je prevelik izazov za sve igrače i oni su pokazali svoju kvalitetu plasmanom među četiri najbolja u Europi.

Ibrahimović opet ostaje bez Lige prvaka, mislim da je neće ni osvojiti. Ako ode u Englesku, svejedno će teško do europske titule, španjolski klubovi su ti koji dominiraju.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Strani nogomet