Sport Strani nogomet

odavanje počasti

Stadion Ajaxa uskoro dobiva ime po legendarnom Nizozemcu

odavanje počasti

Stadion nizozemskog nogometnog velikana Ajaxa, amsterdamska Arena uskoro će dobiti ime po legendarnom nogometašu Johanu Cruyffu koji je preminuo u četvrtak, najavio je predsjednik Nizozemskog nogometnog saveza Michael van Praag.

"Radujem se trenutku kada će se stadion zvat Johan Cruyff Arena. To je najbolje priznanje koje možemo ponuditi," poručio je Van Praag.

Generalni direktor Ajaxa Edwin van der Sar je potvrdio kako postoji ideja o promjeni imena stadiona kojeg koriste 'Kopljanici'.

"U ovom trenutku naše su misli s Cruyffovom obitelji, a uskoro ćemo razgovarati na koji ćemo mu način odati poštovanje," poručio je bivši vratar nizozemske vrste i Ajaxa, Juventusa, Fulhama i Manchester Uniteda.

Arena je građena od 1994. do 1996. godine, a izgradnja je stajala 140 milijuna eura.

Cruyff je preminuo u četvrtak u Barceloni okružen članovima obitelji, nakon teške borbe s rakom. Cruyffu je u listopadu prošle godine dijagnosticiran karcinom pluća, a još prije samo mjesec dana, prepun optimizma nakon liječničkog pregleda Nizozemac je izjavio kako se "osjeća kao da vodi 2-0 protiv raka."  

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Strani nogomet